TırnakMakası

Gönderen Konu: AVG Kullanıcılarına Yanlışlıkla 'User32.dll' Dosyasını Sildirdi  (Okunma sayısı 350 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi Hamdi

• Denetçi
  • Meraklı

• Etkinlik
    13%
    • Profili Görüntüle
    • Tom's Hardware Guide - Türkiye

Bu hafta başlarında AVG antivirüs yazılımı 'yanlışlıkla' Windows işletim sisteminin çekirdek dosyalarından birisi olan user32.dll dosyasını silmek istediğini belirten bir uyarı verdi.

ZoomAVG yanlışlıkla user32.dll dosyasının PSW.Banker4.APSA veya Generic9TBN truva atlarından birisini içerdiğini düşündü. Kullanıcıya bu dosyasının silinmesi gerektiği uyarısı verdi. Sonuç olarak bu uyarıya çok fazla dikkat etmeden programın istediğini yapan kullanıcıların Windows'un açılırken yeniden başlatıp durma hatası almalarına neden oldu.

Çözüm olarak işletim sistemini DVD'den açarak sistemi onarmanız veya daha bilgili bir kullanıcıysanız kurtarma konsolundan gerekli dosyayı yerine çekmeniz gerekiyor.

AVG antivirüs ev kullanıcıları için bedava sürüm sunduğundan uzun zamandır pek çok kullanıcı tarafından güvenle tercih ediliyordu. Ancak bu, AVG'nin "user32.dll" dosyasıyla başının derde girdiği ilk durum değil. Yaklaşık bir yıl önce AVG, kullanıcılarına 'user32.dll' dosyasıyla beraber diğer önemli sistem dosyalarının değiştiği uyarısını vermişti. Çok önemli bir durum olmamasına karşın bazı kullanıcılar hızlı davranarak sistemlerinden bu dosyayı silmişlerdi.

Antivirüs dünyasında yanlışlıkla virüs var uyarsının verilmesi az yaşanan bir durum değil, ister paralı ister bedava olsun çoğu virüs yazılımının bu hataya düştüğü oluyor. İki virüs yazılımından birisi aynı dosyaya virüs olabilir uyarısı verirken diğeri herhangi bir uyarı vermeden geçebiliyor.

AVG, user32.dll dosyası sorununu düzelttiğini belirtti ve AVG Kullanıcı Forum'larında bütün kullanıcılarından özür diledi.

Çevrimdışı KABASAKAL73

• Tiryaki
  • **
  • I LOVE PC FOREWER

• Etkinlik
    1%
    • Profili Görüntüle
Bende guncel olarak AVG kullanıyorum bende olmadı demekki sanslıyım  ;)
GIGABYTE P35-DS3L
INTEL CORE 2 DUO E6750 @ 2.66 ( OC 3.2 )
NVIDIA GFORCE 8800 GTS-320 MB G50 ( OC )
OCZ 2RPR8001G - DDR2 800 2x1 GB
SEAGATE ST3250410AS-250GB SEAGATE ST3500320AS-500GB
2xLG DVD GH20NS10
LG L1970HR(Digital)-2ms 3000:1
LOGITECH G15
MICROSOFT SIDEWINDER

Çevrimdışı olumlucumle

• Kıdemli Üye

• Etkinlik
    0%
    • Profili Görüntüle
Bende guncel olarak AVG kullanıyorum bende olmadı demekki sanslıyım  ;)

avg deki en çok rastladığım sorun .ctf uzantılı dosyaların update işlemini kesmesi.
allahtan çözüm basit de sorun çıkmıyor  ;)
Rise The Riders of Theoden!
Swords shall be shaken.
Shields shall be splintered.
A sword day!A red day!
When the Sun rises...

BAN

Çevrimdışı lonelyboy

• Meraklı
  • **

• Etkinlik
    0%
    • Profili Görüntüle
ben yaklaşık 2 yıl kullandım avg'yi ve hep benden user32.dll dosyamla ilgili bişiler yapmamı istiyodu. ah avg ah
asus p5pl2-e
c2d 2,4 ghz
2 gb ddr2 533
zotac 9600 gt
500+160gb sata

Çevrimdışı ioz

• Etkin Üye
  • **

• Etkinlik
    0%
    • Profili Görüntüle
Yakın Zamanda Trend Micro Internet Security de birkaç sistem dosyasını değiştiyordu
Windows XP için özellikle logonui.exe dosyası bozulduğu için sistem hiç bir şekilde açılmıyordu. Dışardan müdahale ile sorunu çözülebiliyor bir kaç dosya değişimi sözkonusu sadece

Windows Vista için NLASVC servisini bozuyor ve düzeltilemez duruma getiriyor bunun çözümü ise formatlama Ancak NLASVC sadece ağ bağlantı durumunun sistem Tray (saatin yanında) de görüntülenmesini sağlıyor. Bu sebeple çok gerekli değil ise çalışmaya engel değil.

« Son Düzenleme: 18 Kasım 2008, 23:12:03 Gönderen: ioz »

Okumak İsteyebileceğiniz Benzer Konular

Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
6 Yanıt
834 Gösterim
Son İleti 07 Ağustos 2006, 18:53:46
Gönderen: ozzan6
2 Yanıt
342 Gösterim
Son İleti 10 Ocak 2007, 12:42:41
Gönderen: ahmet taş
10 Yanıt