Tom`s Hardware Guide - Türkiye - TGForumz - Topluluk Forumları
Tom's Hardware Guide | Dükkan | Bülten | Reklam | Hakkımızda

Rastgele Resim
Teknoloji İçimizde
Rastgele Resim
Bit Pazarı
Rastgele Resim
Gel Keyfim Gel

Rastgele Resim
GTA 4 Türkçe
Rastgele Resim
GTX280
Rastgele Resim
Crysis

Bilgi

Book index

Bayrak

Totalwar Türkiye

EuroTechZone

THG Tr Yazılar RSS

THG Tr Haber RSS

THG Tr TGForumz RSS

iGoogle Sayfasına THG Tr RSS'leriEkleyin

06 Ocak 2009, 20:51:44 *
Tom'un KahvesiMerhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Etkinleştirme e-postanız gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve etkin kalma süresini giriniz
Duyurular: Çoğunluğu BÜYÜK HARFLERLE yazılmış konu ve iletiler forumumuzun okunabilirliğini olumsuz etkilemektedir ve yasaktır, özen göstermenizi rica ederiz...

Ana Sayfa   Yardım Oyunlar Ara GALERİ Etiketler Giriş Yap Kayıt  

Sayfa: [1]   Sayfa sonuna git
  Kısayol Ekle  |  YAZDIR  
Gönderen Konu: Linksys WAG325N Wireless-N ADSL2+ Gateway  (Okunma Sayısı 676 kez)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
GuSel
Kıdemli Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

İleti Sayısı: 3,080

Konuyu Başlatan

Üyelik Bilgileri
« Tarih: 25 Mayıs 2008, 03:34:50 »

Laptop alınca kablosuz bağlanmak ihtiyaç oldu. Linksys WAG325N Wireless-N ADSL2+ Gateway modemi kalitelidir nede olsa Cisco'nun yönetiminde bir firma diye 159+DeVe sem amca parasını da bayıldık (235 YTL).

Kardeşimde USB adaptör aldı kablosuz bağlantıyı (vede internet faturayı) paylaştık.  Budur

Önce kardeşimin ardından dizüstü bilgisayarı kullanan eşimin şikayetleri başladı kablosuz bağlantı arada bir kopuyor diye. Sonrasında (kablo ile) LAN portundan bağlı olan benim sorunum baş gösterdi. 100Mbit olan port 1-2 saatlik yoğun kullanımdan sonra (online oyun/dosya indirme) 10Mbit hızına düşüyor. 2 ve 3 nolu portlarda böyle bir sorun olmuyordu ama linksys forumlarında diğer portlarda da sorun yaşayanların olduğunu okudum. 4 nolu portu ise deneme fırsatım olmadı.

MAC adres filtrelemeyi açmayınca kablolu bağlantı ile kablosuz bağlanan bilgisayarlar arası networkte kuramadım.  Kararsız
Bilmiyorum güvenlik sebebi ilemi böyle bir durum var. Son çıkan firmware güncellemesi de bir işe yaramadı.

Herşeyi sineye çekip kullanmaya devam ederim diyordumki WAG325N 2 gün önce dünyaya bütün ışıklarını kapadı. Bir kaç kez adaptörü söküp taktım bir ara canlanacak gibi oldu sonrasında tamamen gitti. Aşırı sıcak olduğundandır diye düşündüm soğumasını bekleyip tekrar denedim ama nafile.

İlk defa aldığım bir ürün bozulduğu için seviniyorum. Dün itibari ile servise verdim bakalım servisten sonra aynı sorunları yaşatacakmı.

Şahsi görüşüm; Linksys WAG325N Wireless-N ADSL2+ Gateway parasını haketmiyor.

http://forums.linksys.com/linksys/board/message?board.id=DSL&thread.id=4969
Kaydedildi

Sanma ki kalmayacak bu kubbede hoş sesin,

Yeter seni anmaya "Azab-ı Mukaddes"in!
ramirez
Kıdemli Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

İleti Sayısı: 3,054

The man who can hold his breath for 10 minutes...

Üyelik Bilgileri
« Yanıt #1 Tarih: 25 Mayıs 2008, 03:52:43 »

Hocam bende de aynı modemden var. 10Mbit bağlantı hızı problemini ben de yaşıyorum. 1 nolu porttan kullanıyorum. Diğer makine de 2 nolu porttan bağlı. 2 numaralı makinenin bağlantı hızına bakmadım. Diğer portları denemedim. Kablosuz modda bağlantı kopması falan yaşamadım hiç. Kablosuz bağlantıyı WMP300N ile sağlıyorum. Ayrıca kablosuz ile kablolu arasındaki ağımda da bir problem yok.
Kaydedildi

Pentium 233@266, 192mb SD-Ram, S3 Trio 4mb, 20gb Seagate, 52X LG, Creative AWE 64 (ISA), 15" LG Monitör, 200watt PSU  Gülümse

GuSel
Kıdemli Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Konuyu Başlatan

Üyelik Bilgileri
« Yanıt #2 Tarih: 25 Mayıs 2008, 12:11:40 »

10Mbit bağlantı problemi anlaşılan WAG325N - Linksys'in ayıbı. Düşünsene başıma gelecekleri, ben bu modemi kullanmadan önce işyerine de almayı planlıyordum. Şaşkın

Bu hatayı düzeltinceye kadar Linksys'in benden çekeceği var. Allah'tan eski modemimi atmamışım (Zoom X4 - soğukken çalışmıyor).  Gırgır
Kaydedildi

ramirez
Kıdemli Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıt #3 Tarih: 26 Mayıs 2008, 00:17:59 »

şimdi bağlantı için 3 numaralı portu denedim burada 100mbit bağlantı sağlandı. Ama gerçekten 1 numaralı portta 100mbit bağlantı olmaması Linksys'in ayıbı.
Kaydedildi

Pentium 233@266, 192mb SD-Ram, S3 Trio 4mb, 20gb Seagate, 52X LG, Creative AWE 64 (ISA), 15" LG Monitör, 200watt PSU  Gülümse

GuSel
Kıdemli Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Konuyu Başlatan

Üyelik Bilgileri
« Yanıt #4 Tarih: 06 Haziran 2008, 00:14:42 »

Modemi dün akşam teknik servisten aldım. Arıza yapan adaptörmüş meğer, değiştirmişler. Eski adaptör kare şeklindeydi şu anki ince bir şey. Her ikiside çin üretimi ya, neyse....

2 gündür 1 nolu ethernet portundan bağlıyım, 10mbit problemi şimdilik başgöstermedi.

@ramirez: Modemin elektriğini kesip biraz bekleyip açınca 10mbit probleminin (geçicide olsa) düzelmesi lazım.
Kaydedildi

GuSel
Kıdemli Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Konuyu Başlatan

Üyelik Bilgileri
« Yanıt #5 Tarih: 06 Haziran 2008, 02:20:55 »

Şu an itibari ile Counter Strike: Source oyunundan çıktım ve 1 nolu port 10Mbit hızında.  Barut Sopa
Kaydedildi

ramirez
Kıdemli Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıt #6 Tarih: 06 Haziran 2008, 19:01:22 »

Hocam bazen ilk bağladığımda 1 nolu portta 1Gbps hızını görüyorum ama kısa süre sonra 10Mbps'ye düşüyor. Modeme maksimum 100Mbps bildiğim kadarıyla. 1Gbps nasıl oluyor onu anlamadım Ha? Zaten artık 1 nolu portu kullanmıyorum.

Bendeki adaptör dikdörtgenler prizması şeklinde ve çin malı Kararsız
Kaydedildi

Sayfa: [1]   Sayfa başına git
  Kısayol Ekle  |  YAZDIR  

Gitmek istediğiniz yer:  

İlgili Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son İleti
[Bilgi] Router/Gateway/Firewall nedir? Ağ Geçidi, Yönlendirici, Ateş Duvarı (gateway,router,firewall) « 1 2  Tümü » dac 17 4186 Son İleti 09 Mayıs 2007, 07:12:12
Gönderen: aytun
LINKSYS WAG354G wireless adsl modem problemi Kablosuz Ağ (Wireless, Wi-Fi) tantan 3 1730 Son İleti 07 Kasım 2006, 23:01:17
Gönderen: goktug_y
TAŞINDI: LINKSYS WAG354G wireless adsl modem problemi Tom'un Kahvesi yliz 0 228 Son İleti 28 Ocak 2006, 13:22:51
Gönderen: yliz
ADSL2 ve ADSL2+ ?? Modem forcebil 5 441 Son İleti 26 Nisan 2006, 16:35:13
Gönderen: kanguru
Linksys wireless modem internet bağlantı problemi Kablosuz Ağ (Wireless, Wi-Fi) Seer 2 1154 Son İleti 25 Ağustos 2006, 19:24:22
Gönderen: Seer
e-con ADSL2+ 4 port modem yardım!!! Modem hacıman 3 494 Son İleti 12 Eylül 2006, 14:38:36
Gönderen: ramirez
Linksys wag54g wireless modem 2.El Pazarı, İlanlar Xyria 0 165 Son İleti 10 Haziran 2008, 09:50:06
Gönderen: Xyria
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Tom`s Hardware Guide - Türkiye - TGForumz | SMF 1.1.7.
SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
| Sitemap
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.472 Saniyede 23 Sorgu ile Oluşturuldu