Tom`s Hardware Guide - Türkiye - TGForumz - Topluluk Forumları
Tom's Hardware Guide | Dükkan | Bülten | Reklam | Hakkımızda

Rastgele Resim
Medieval Klas Kafa :D
Rastgele Resim
masaüstüm
Rastgele Resim
Atatürk Salıncakta

Rastgele Resim
AGEIA’dan Taşınabilir Bilgisayarlar İçin Fizik İşlemcisi – 26.08.2007
Rastgele Resim
iPhone Katilinin Adı: HTC Touch HD
Rastgele Resim
Intel Atom 330

Bilgi

Book index

Bayrak

Totalwar Türkiye

EuroTechZone

THG Tr Yazılar RSS

THG Tr Haber RSS

THG Tr TGForumz RSS

iGoogle Sayfasına THG Tr RSS'leriEkleyin

07 Ocak 2009, 05:01:41 *
Tom'un KahvesiMerhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Etkinleştirme e-postanız gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve etkin kalma süresini giriniz
Duyurular: Telif içeren eserlere ait P2P ve İndirme bağlantıları paylaşmak yasaktır, özen göstermenizi rica ederiz...
 
   Ana Sayfa   Yardım Oyunlar Ara GALERİ Etiketler Giriş Yap Kayıt  

Sayfa: [1]   Sayfa sonuna git
  Kısayol Ekle  |  YAZDIR  
Gönderen Konu: GÜNCELLENDİ: Nvidia'nın yongaseti işini bırakacağı söyleniyor  (Okunma Sayısı 141 kez)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hamdi
Denetçi
Meraklı
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bay
İleti Sayısı: 298


Konuyu Başlatan


Üyelik Bilgileri WWW
« Tarih: 02 Ağustos 2008, 11:28:27 »

Digitimes'da çıkan habere göre Tayvan'daki büyük anakart üreticilerine yakın kaynaklar Nvidia'nın yongaseti işinde havlu atacağını söylüyorlar. Söylenene göre Nvidia dün erken saatlerde anakart üretici ortaklarını çağırarak devam etmekte olan yongasetlerine gelecekte nasıl destek verileceğini konuşmuş.
    
Anakart üreticilerinin cevabı? Sessizlik.

Ancak Nvidia bu söylentilerin tamamen temelsiz olduğunu söylüyor. Nvidia'nın APAC bölgesi kurumsal pazarlama yöneticisi Michael Jong firmanın yongaseti işini bırakacağı yönünde hiçbir açıklamasının olmadığını belirtti. Ayrıca Nvidia'nın hem AMD hem de Intel platformlarına yönelik yeni ürünler geliştirmekte olduğunu da sözlerine ekledi.

Bazı kaynaklardan edindiğimiz bilgiye göre Nvidia yongaseti alanında çalışan mühendislerini GPU alanına kaydırıyor. Ayrıca anakart üreticisi tarafındaysa bazı üreticilerin gelecekte çıkacak olan nForce-7 serisi ileri seviye projelerini iptal ettiklerini de öğrendik.

Yongaseti işinden çekilmesi Nvidia'nın GPU işini de yakından ilgilendiriyor. Intel X58 anakartlarda SLI teknolojisine izin verecek olan nForce 200 yongası (BR04) yeterince ilgi çekemedi, çoğu anakart üreticisi kartlarına bu yongayı eklemeye uğraşmayacaklarını söylüyorlar. Bunun anlamı şu Nvidia'nın kısa bir süre içinde hem AMD hem de Intel tarafında çoklu-GPU desteğini bir şekilde sağlaması gerekiyor. Yoksa ileri seviye ekran kartı pazarını şu anda Crossfire'dan yararlanan AMD'ye kaptırma ihtimali doğacak.

Ayrıca bu haberler kısa bir süre önce çıkan Apple'ın gelecek nesil dizüstü bilgisayarlarında Nvidia yongasetlerini kullanacağı söylentilerinin de boşa çıkmasına neden olabilir. Apple'ın Intel'le son zamanlarda geliştirdiği sıkı dostluğu ürün serisi sallantıda olan bir üreticiyle anlaşarak bozmasını beklemek saflık olur.

GÜNCELLEME

Nvidia, geçtiğimiz günlerde Digitimes'da yayınlanan ve Nvidia'nın yongaseti işini bitireceğini iddia eden yazı hakkında resmi bir açıklama yayınladı. Kurumsal Pazarlama Müdürü Michael Jong Nvidia'nın kesinlikle yongaseti işini bırakmak gibi bir niyeti olmadığını açıklanan raporun tamamen asılsız olduğunu söyledi.

Ayrıca Jong, Nvidia'nın MCP yonglarının hem Intel hem de AMD platformlarda hiç olmadığı kadar güçlü olduğunu, Mercury Research'ün raporuna göre AMD platformlarında Nvidia'nın pazar payının geçtiğimiz çeyrekte %60 seviyesinde gerçekleştiğini belirtti. SLI alt yapısının da hala tercih edilen bir çoklu-grafik kartı sistemi olduğunu ve nForce 790i SLI yongasetinin dünya çapında pek çok editör tarafından tavsiye edildiğini söyledi.

Son olarak Jong, Nvidia'nın gelecekte hem AMD hem de Intel için pek çok yeni MCP ürünü çıkarmayı planladığını sözlerine ekledi.
« Son Düzenleme: 05 Ağustos 2008, 10:34:55 Gönderen: Hamdi » Kaydedildi
Chakal
Forum Üstadı
*****
Çevrimiçi Çevrimiçi

Cinsiyet: Bay
İleti Sayısı: 11,532



Üyelik Bilgileri
« Yanıt #1 Tarih: 02 Ağustos 2008, 11:32:48 »

Ancak Nvidia bu söylentilerin tamamen temelsiz olduğunu söylüyor.

Bana da pek mantıklı gelmedi, eğer kar oranları tatmin etmiyorsa bir ihtimal.
Kaydedildi
sevenhill
Geçerken Uğradım
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bay
İleti Sayısı: 32



Üyelik Bilgileri
« Yanıt #2 Tarih: 02 Ağustos 2008, 18:04:56 »

nVidia nın anakartlar için yonga üretmesinin şu andaki tek nedeni SLI. SLI teknolojisini kimseye vermek istemeyen firma şu anda sıkışmış durumda.

NVIDIA'nın yonga seti üretimini bırakacağı dedikoduları

başlıkda Nehalem kod adlı intel işlemcilere yonga üretmek için gerekli lisansları alamadığını yazıyor. bu durumda sadece c2d ve amd için yonga üretmek pek de mantıklı(kâr açısından) değil. nVidia AMD-ATI gibi teknolojisini paylaşmak zorunda kalacak gibi görünüyor. nasılki CF intel yongasetlerinde var SLI da olabilecek ek bir yonga gerekmeksizin. diğer şekilde nVidia'nın tepesine kara bulutlar çökecektir...

tek yonga üzerinde CF & SLI olması çok hoş olurdu. SLI için nvidia yongaseti kullanmak mecburiyeti ortadan kalkmış olurdu.
Kaydedildi
Sayfa: [1]   Sayfa başına git
  Kısayol Ekle  |  YAZDIR  

 
Gitmek istediğiniz yer:  


MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Tom`s Hardware Guide - Türkiye - TGForumz | SMF 1.1.7.
SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
| Sitemap
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.426 Saniyede 24 Sorgu ile Oluşturuldu