Tom`s Hardware Guide - Türkiye - TGForumz - Topluluk Forumları
Tom's Hardware Guide | Dükkan | Bülten | Reklam | Hakkımızda

Rastgele Resim
Seni Bekliyordum
Rastgele Resim
Sapphire Radeon HD 4850 1 GB
Rastgele Resim
Palit Revolution 700 Deluxe

Rastgele Resim
Desktop Factory Ev Ortamında 3 Boyutlu Yazıcı Devrini Başlatıyor – 15.09.2007
Rastgele Resim
Fifa 08 Logo
Rastgele Resim
Nvidia G92’nin İlk Fotoğrafı Ve Detaylar – 21.09.2007

Bilgi

Book index

Bayrak

Totalwar Türkiye

EuroTechZone

THG Tr Yazılar RSS

THG Tr Haber RSS

THG Tr TGForumz RSS

iGoogle Sayfasına THG Tr RSS'leriEkleyin

07 Ocak 2009, 04:00:29 *
Tom'un KahvesiMerhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Etkinleştirme e-postanız gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve etkin kalma süresini giriniz
Duyurular: Çoğunluğu BÜYÜK HARFLERLE yazılmış konu ve iletiler forumumuzun okunabilirliğini olumsuz etkilemektedir ve yasaktır, özen göstermenizi rica ederiz...

Ana Sayfa   Yardım Oyunlar Ara GALERİ Etiketler Giriş Yap Kayıt  

Sayfa: [1]   Sayfa sonuna git
  Kısayol Ekle  |  YAZDIR  
Gönderen Konu: AMD Fusion ayrıntıları sızdı:40/32 nm, çift çekirdekli CPU, RV800 grafik yongası  (Okunma Sayısı 283 kez)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hamdi
Denetçi
Meraklı
Çevrimdışı Çevrimdışı

İleti Sayısı: 298

Konuyu Başlatan

Üyelik Bilgileri WWW
« Tarih: 04 Ağustos 2008, 17:24:17 »

AMD'nin ATI'yı satın almasını makul göstermek için öne sürdüğü iddialardan en önemlisi Fusion'dı. O zamandan beri AMD'nin ekonomik durumu tersine döndü, göstergeler kötü gidişatı ortaya koyarken AMD hala Fusion konusunda ayrıntılı açıklama yapmak istemiyor. Ancak "bazı kaynaklar" var ve bu kaynaklar Fusion'ın yavaştan pişirilmekte olduğunu belirtiyorlar.

AMD'nin Dresden, Markham ve Sunnyvale'deki mühendisleri son zamanlarda ihale karşılığı toplu üretim yapan TMSC adlı firmanın (muhtemele Fusion işlemcileri de üretecek) merkezinin bulunduğu Formosa adlı küçük bir adayı sıkça ziyaret ediyorlar. Kaynaklarımızın bize söylediğine göre her iki firma da AMD'nin CPU+GPU yongasının üretim senaryolarını geliştiriyorlar.

Eğer kayağımızın bize verdiği bilgi doğruysa Shrike kod adına sahip olacak olan ilk Fusion işlemci çift çekirdekli Phenom işlemciye ve ATI RV800 GPU yongasına sahip olacak. Aslında bu haber gerçekte büyük bir sürpriz çünkü Shrike hakkında daha önce yayılan dedikodularına göre bu yonga çift çekirdekli Kuma işlemci ve RV710 grafik biriminden oluşacaktı. Anlaşılan birkaç çeyrek daha süren geliştirme aşamalarından sonra AMD giriş seviyesi RV800 temelli çekirdeği Fusion ile kullanma kararı almış. RV800 yongalarının DirectX 10.1 uyumlu olması ve 55 veya 40 nm üretim süreciyle üretilmeleri bekleniyor.

Shrike ilk olarak 40 nm üretim süreciyle üretilecek ancak yonganın 2010 yılının başlarında (Intel'in 32 nm ürünlerini tanıtmasından kısa bir süre sonra) 32 nm üretim sürecine geçiş yapması planlanıyor. Böylece gelecek nesil "Bulldozer" kod adlı işlemci çekirdeği gelene kadar aradaki farkın fazla açılmaması sağlanmaya çalışılacak. Bulldozer temelli "Falcon" kod adlı yonga ise 45 nm yerine TMSC'nin 32 nm SOI üretim sürecini kullanacak.

Fusion'ın ne olduğu yavaş yavaş ortaya çıkarken işlemcinin uzun zamandan beri ilk Half-Node* (45 ve 32 nm arasında) işlemci olması bekleniyor.

* Half-Node: Yonganın devre tasarımını değiştirmeden boyutunu küçülten bir üretim teknolojisi. Normalde bir yongayı daha küçük bir alana sığdırmak için bazı devrelerin yeniden tasarlaması gerekir. Half-Node söz konusu olduğundaysa tasarım aynı kalır sadece kapladığı yer küçülür. Örneğin 2008 yılında Altera 40 nm half-node işlemci çıkarmıştı: Normal endüstriyel standarttan (45 nm) 5 nm daha az yer kaplayan yonga bu sayede %11 daha az güç tüketiyor.
« Son Düzenleme: 05 Ağustos 2008, 09:42:54 Gönderen: Hamdi » Kaydedildi
sezo
Eski Kurt
Çevrimdışı Çevrimdışı

İleti Sayısı: 2,032

Üyelik Bilgileri
« Yanıt #1 Tarih: 05 Ağustos 2008, 09:32:34 »

Sanırım başlıkta hata var rv800 ile 4 çekirdek phenom olacaksa.
Kaydedildi

Amd A64 X2 4000+(Brisbane)@2.62ghz, Biostar Ta690g anakart, Asus HD3870, 4gb 800 mhz CL5 Twinmos Ram@750 mhz CL4, Seagate 120gb. 8mb. SATA x2(Raid 0), Philips 1640P Dvdrw, Fsp 400 W. Psu, Samsung 2232BW  3dmark 03:32xxx 05:15xxx 06:92xx
Hamdi
Denetçi
Meraklı
Çevrimdışı Çevrimdışı

İleti Sayısı: 298

Konuyu Başlatan

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıt #2 Tarih: 05 Ağustos 2008, 09:43:33 »

Başlık doğru yazı yanlışmış, gerekli düzeltme yapıldı.  Budur
Kaydedildi
alessea
Eski Kurt
Çevrimdışı Çevrimdışı

İleti Sayısı: 2,403

Üyelik Bilgileri
« Yanıt #3 Tarih: 05 Ağustos 2008, 17:50:45 »

hiç süphesiz amd taraftarları kadar intelciler de amd nin bu cpu+gpu bileşimini bekliyor. konuşulacak çok şey var elbette ki ama en çok merak edilen kısımlar herhalde cpu ve gpu nun ayrı ayrı perf. ları...

şimdilik bekleyip takip etmekten başka çaremiz yok ama ben çok sabırsızlanıyorum doğrusu  Fıldır Göz
Kaydedildi
sezo
Eski Kurt
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıt #4 Tarih: 06 Ağustos 2008, 18:59:54 »

Çok garip bir hamle. iyi bir ekran kartı+ şimdi bile ancak intelle kapışabilen (o da kapışmaksa) bir cpu. Fizik işini ekran kartı alırsa kurtarabilir veya hakikaten mimari işe yararsa.. Nm. düşüklüğü de fazladan önbelleği getirir yüksek ihtimal, mimarinin yapısı gereği önbelleğin de normalden fazla performansa katkısı olabilir.. Ama ham işlemci gücü anlaşılan az olacak. Aslında işlemcinin muazzam hızlı önbelleğini ekran kartına da uygulasalar..(512mb+4mb önbellek gibi) Ekran kartının belleğini de sistem belleğinden evvel önbellek gibi kullansalar 2d de..(3dye geçerken bilgiler rame taşınsa hızlıca) Sadece video dönüştürmede değil de başka şeylerde de ekran kartından faydalansak antivirüs tarama gibi..
Kaydedildi

Amd A64 X2 4000+(Brisbane)@2.62ghz, Biostar Ta690g anakart, Asus HD3870, 4gb 800 mhz CL5 Twinmos Ram@750 mhz CL4, Seagate 120gb. 8mb. SATA x2(Raid 0), Philips 1640P Dvdrw, Fsp 400 W. Psu, Samsung 2232BW  3dmark 03:32xxx 05:15xxx 06:92xx
coreindie
Meraklı
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

İleti Sayısı: 348

Üyelik Bilgileri
« Yanıt #5 Tarih: 06 Ağustos 2008, 19:13:53 »

bence 4 çekirdek yapsınlar ve her çekirdeğin içine  bir cpu birde gpu birimindenbıraksınlar  , kullanılmayan grafik çekirdekleri, işlemcinin kontrolünde işlemci gibi hesaplamaları yapsın. ddr3 3600 mhz bellek desteği eklerlerseler tadından yenmez.hem4 çekirdekli bi işlemci hemde 4 çekirdekli gpu olsun quad crosfire yapmaya gerek kalmasın.+ yongasetini de işlemciye eklerlerse , sokete işlemciyi tak çalıştır  güzel olurdu.
Kaydedildi

flouting point unit
LORDTEK
Meraklı
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

İleti Sayısı: 268

LORDTEK

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıt #6 Tarih: 07 Ağustos 2008, 10:59:24 »

Sadece video dönüştürmede değil de başka şeylerde de ekran kartından faydalansak antivirüs tarama gibi..
Bu cümle olmamış. Aynı
Alıntı sahibi: coreindie
kullanılmayan grafik çekirdekleri, işlemcinin kontrolünde işlemci gibi hesaplamaları yapsın
gibi. Elbette olsa çok güzel olurdu fakat maalesef gpu birimi cpu birimi değildir. Yapıları tamamen farklıdır.
Her iki arkdaşın diğer yazdıklarına katılıyorum hatta @coreindie'nun "ddr3 3600 mhz bellek desteği eklerlerseler tadından yenmez" ifadesi beni mest etti  Fıldır Göz Evet hem 4 çekirdekli olsa hem ddr3 3600mhz olsa harika olur bence de...
Kaydedildi

LORDTEK
sezo
Eski Kurt
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıt #7 Tarih: 08 Ağustos 2008, 09:24:46 »

gpunun yapısı farklı ama son zamanlarda değişik şeylere yarar oldu mesela fizik işleme. rv800ün de o konuda esnekliği varsa..(her uygulamada kullanılması zor ama amd antivirus diye bişi çıksa)
Kaydedildi

LORDTEK
Meraklı
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

İleti Sayısı: 268

LORDTEK

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıt #8 Tarih: 08 Ağustos 2008, 13:04:13 »

Fizik işleme olayı oyunlar içindir ve gpu'nun yapamadığı fakat oyunlar için (geleceğe yönelik) gereken bir uygulamadır. Bu yüzden fizik hesaplamalarını yapan kart üretmeye başladılar fakat kullanıcıların hem onu hem de ekran kartını almaları çok mantıklı değildi. Bununla beraber haklı olduklarından dolayı ekran kartı üreticilerinin bu konuya bir çözüm getirmeleri gerekiyordu. O zamanlar AMD ATI'yi almamıştı. Sonra nVidia da ATI de fizik hesaplaması yapan kart üretici firmaları aldı (veya anlaştı). Her yeni teknoloji gibi bu da uzun süre sonra oturmaya başladı (Anti Alising gibi). Artık ekran kartları fizik hesaplamalarını da yapıyor. Ama bunu gpu'nun nüvesinin (core) yaptığını zannetmiyorum. Modül olarak barındırdığını düşünüyorum. Bu sebeplerden dolayı gpu'nun cpu'ya destek çıkabileceğini düşünmüyorum.

Antivirus konusunda, @sezo sen de benim gibi eskilerdensin belki hatırlarsın, ilk olarak AMD işlemci çekirdeğinde virüslere karşı geliştirdiği bir birimi barındırmıştı. Sonra ne oldu bilmiyorum...
Kaydedildi

LORDTEK
sezo
Eski Kurt
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıt #9 Tarih: 10 Ağustos 2008, 23:55:56 »

Seni hatırlıyorum Lordtek..Gülümse
Amd'nin virüs engelleme sistemi DEP (Veri Yürütme Engellemesi) xp sp2 ile geldi. Vistada da kullanılıyor. Ekran kartının artık başka şeyleri de üstlenebileceğini düşünüyorum, Amd-Ati'nin CUDA ile bir şeyler yapabileceğinden umutluyum.
Kaydedildi

Sayfa: [1]   Sayfa başına git
  Kısayol Ekle  |  YAZDIR  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Tom`s Hardware Guide - Türkiye - TGForumz | SMF 1.1.7.
SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
| Sitemap
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.449 Saniyede 23 Sorgu ile Oluşturuldu