Tom`s Hardware Guide - Türkiye - TGForumz - Topluluk Forumları
Tom's Hardware Guide | Dükkan | Bülten | Reklam | Hakkımızda

Rastgele Resim
Bit Pazarı
Rastgele Resim
F1 2007
Rastgele Resim
Masaüstü.

Rastgele Resim
R680
Rastgele Resim
G24
Rastgele Resim
AVG AntiVirüs

Bilgi

Book index

Bayrak

THG Tr Yazılar RSS

THG Tr Haber RSS

THG Tr TGForumz RSS

iGoogle Sayfasına THG Tr RSS'leriEkleyin

05 Temmuz 2009, 05:06:57 *
Tom'un KahvesiMerhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Etkinleştirme e-postanız gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve etkin kalma süresini giriniz
Duyurular: Telif içeren eserlere ait P2P ve İndirme bağlantıları paylaşmak yasaktır, özen göstermenizi rica ederiz...
 
   Ana Sayfa   Yardım Oyunlar Ara GALERİ Etiketler Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Sayfa sonuna git
  Kısayol Ekle  |  YAZDIR  
Gönderen Konu: Hitachi, Tasarruflu ve Kendiliğinden Şifrelemeli Bir Sabit Disk Duyurdu  (Okunma Sayısı 45 kez)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hamdi
Denetçi
Meraklı
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bay
İleti Sayısı: 319


Konuyu Başlatan


Üyelik Bilgileri WWW
« Tarih: 11 Kasım 2008, 19:23:15 »



Dün Seagate’in şifrelemeli bir sabit disk modeli çıkarmasının ardından, bugün Hitachi kendi şifrelemeli sabit disk çözümünü kullanıcılara sundu. 2.5” yapıya sahip olan disk 500 GB kapasiteyi bünyesinde taşıyor ve daha da önemlisi kendi ligindeki sabit disklerden yarı yarıya daha az enerji harcıyor.

Hitachi’nin bu yeni sabit diskinin tam adı Travelstar 5K500.B. Verileri kendiliğinden şifreleme özelliği giderek tüm disklere yayılmaya başladı. Hitachi’nin “Bulk Data Encryption” adını verdiği özellik verileri sabit diske özel bir güvenlik anahtarı yardımıyla yazıyor ve kullanıcı bu verileri görmek istediğinde ilgili anahtarı kullanıcıya iletiyor. Şirket, şifreleme anahtarı kullanıcı tarafından silinirse verilerin okunamaz hale geleceği yönünde uyarıda bulunmayı ihmal etmedi.

Travelstar E5K500.B’nin ikinci dikkat çekici özelliği güç tüketimi. Hitachi’nin dediklerine bakılırsa disk okuma/yazma işlemleri sırasında sadece 1.4 Watt güç harcıyor. Bunu doğrulamak için disk üzerinde deneyler yapmamız gerekiyor fakat iddia doğruysa geçen sene piyasaya çıkan 500 GB kapasiteli 3.5” sabit disklerin sadece %10’u kadar güç çekiyor. Ayrıca dizüstü sabit diski dediğimiz 2.5” sabit disklerinden %50 ve minik 1.8” disklerden de %10-20 daha az enerji harcıyor demektir. Bu durum bize sabit disk teknolojilerinin aslında pek de yerinde saymadığını kanıtlar nitelikte. Öte yandan güç tüketimi katı durum disklerinin (SSD) tükettiğinden yine de yüksek.

Hitachi Travelstar 5K500.B aralık ayından itibaren tüm dünyaya dağıtılmaya başlanacak. 

Teşekkür edenler:

KABASAKAL73

Bu ileti için 1 üye teşekkür etti!
Kaydedildi
Sayfa: [1]   Sayfa başına git
  Kısayol Ekle  |  YAZDIR  
 
Gitmek istediğiniz yer:  


MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Tom`s Hardware Guide - Türkiye - TGForumz | SMF 1.1.9.
SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
| Sitemap
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa -2.775 Saniyede 26 Sorgu ile Oluşturuldu