Tom`s Hardware Guide - Türkiye - TGForumz - Topluluk Forumları
Tom's Hardware Guide | Dükkan | Bülten | Reklam | Hakkımızda

Rastgele Resim
Donanım Uzmanı "Pamuk"
Rastgele Resim
gerçek sanat
Rastgele Resim
vangölü canavarı

Rastgele Resim
World in Conflict Kuzey Amerika’da Satışa Çıktı – 21.09.2007
Rastgele Resim
Intel’e İnanılmaz Rakip: Tilera’dan 64 Çekirdekli Tile64 İşlemcisi
Rastgele Resim
Paul Otellini

Bilgi

Book index

Bayrak

THG Tr Yazılar RSS

THG Tr Haber RSS

THG Tr TGForumz RSS

iGoogle Sayfasına THG Tr RSS'leriEkleyin

05 Temmuz 2009, 04:53:49 *
Tom'un KahvesiMerhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Etkinleştirme e-postanız gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve etkin kalma süresini giriniz
Duyurular: Telif içeren eserlere ait P2P ve İndirme bağlantıları paylaşmak yasaktır, özen göstermenizi rica ederiz...

Ana Sayfa   Yardım Oyunlar Ara GALERİ Etiketler Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Sayfa sonuna git
  Kısayol Ekle  |  YAZDIR  
Gönderen Konu: IE 8 2009'a kaldı - üzülsek mi, sevinsek mi?  (Okunma Sayısı 106 kez)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hamdi
Denetçi
Meraklı
Çevrimdışı Çevrimdışı

İleti Sayısı: 319

Konuyu Başlatan

Üyelik Bilgileri WWW
« Tarih: 21 Kasım 2008, 12:42:18 »

Microsoft Internet Explorer ekibinin sorumlusu Dean Hachamovitch, Internet Explorer'ın yeni sürümünün bu yıl içinde yayınlanmayacağını duyurdu. Bunun yerine firma 2009 yılı birinci çeyreği içerisinde yeni bir çıkış öncesi (release candidate) sürüm yayınlayacak. Sebep olarak da şimdiye kadar toplanan geri bildirimlerin üzerinden bir kez daha geçileceği belirtilmiş. Tabi duyurulmasa bile bundan başka nedenler de vardır.

Internet Explorer, rakipleri Firefox, Safari ve Chrome karşısında her geçen gün güç kaybediyor. Tam da bu sırada zaten pek de hevesle beklenmeyen IE 8'in 2008 yılında değil de 2009'un ilk çeyreğinde çıkabileceğini öğreniyoruz. Hachamovitch IE 8'in neden gecikeceği konusunda ayrıntılı bilgi vermiyor. Sadece IE 7 sayesinde biriken milyonlarca geri bildirimin tam olarak değerlendirilmeden yeni tarayıcının çıkarılmayacağını söylüyor.

IE 8'in gecikmesinin arkasında ne gibi nedenler olursa olsun en son çıkan beta sürümünden sonra tarayıcı pazarında önemli değişiklikler olduğundan Microsoft'un yeni tarayıcısının gözden geçirmesinde fayda var. Microsoft bu sürümde hiç olmadığı kadar standartlara uyacağını belirtmişti ancak şu ana kadar çıkan beta sürümler Acid3 testinden geçemediler.

Ayrıca son zamanlarda ciddiyet kazanan Google Chrome, Apple Safari ve Firefox arasındaki tarayıcı hızı yarışına Microsoft ters bir zamanda yakalandı. Her ne kadar Chrome ve Safari şu an için tarayıcı pazarında önemli bir yere sahip olmasalar da (Net Aplications'a göre sırasıyla % 0.7 ve % 6 pazar payı) Firefox, IE'nin pazar payını her geçen gün daha fazla tehdit ediyor. Net Applications tarafından sunulan günlük pazar payı verilerine göre Kasım ayı sonunda Firefox'un ilk kez %20'ler seviyesine ulaşması bekleniyor.

Microsoft Internet Explorer Kasım ayı içerisinde önemli oranda gerileyecek gibi görünüyor. IE'nin pazar payı Firefox'a göre daha geniş bir aralıkta dalgalanıyor: Net Applications'ın verilerine göre bu dalgalanma %64 ve %74 gerçekleşiyor. Bu fark özellikle iş ortamında kullanılan Internet Explorer 6 sürümü tarafından ortaya çıkıyor. Hafta için tarayıcının kullanım oranı %24 seviyesinde olsa da hafta sonları bu oran önemli ölçüde düşüyor (%16). IE 8 Beta ise şu an için %0.7 - 0.8 aralığında kullanım oranına sahip.

IE6 Microsoft'un internet tarayıcı alanındaki en zayıf halkasını oluşturuyor. Bu sistemler için herhangi bir yazılım güncellemesi söz konusu olduğunda Mozilla veya diğer tarayıcı üreticileri işverenleri kendi tarayıcılarını kullanmaları konusunda ikna edebilir ve Microsoft ciddi oranda pazar payı kaybederek bir anda %50'nin altına düşebilir. Eğer iş ortamında önemli olan şey güvenlik ve üretkenlikse Microsoft'un bu alanlarda ciddi eksikleri olduğu bir gerçek. Ayrıca IE 8 de bu alanlarda Firefox'la etkin bir şekilde rekabet edebilecek durumda değil.

Bütün bunlar bir araya toplandığında Microsoft'un IE 8'i birkaç hafta daha bekleterek yeniden gözden geçirmeyi düşünmesi doğru bir karar olarak görünüyor.
Kaydedildi
virtuoz065
Meraklı
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

İleti Sayısı: 351

Müzik bir aşk; aşksa, en kıymetli "ses"tir!

Üyelik Bilgileri
« Yanıt #1 Tarih: 22 Kasım 2008, 02:48:36 »

Google Chrome şu anda gerçekten çok büyük bir çıkış yapmış durumda. Bilgisayarımda İE7 Firefox3.0 ve Google Chrome kurulu durumda. Benim elim ve gönlüm hep Chrome'a kayıyor. Gerçek tehditçinin Chrome olduğu görüşündeyim. Herkese de kullanmalarını-denemelerini tavsiye ediyorum. İE8 de çıktığında nelerin değişeceğini hep birlikte göreceğiz...
Kaydedildi

Msi Pltn.Pwrup-Q6600-4830-2x2domintr1066-Crtve FtyChmp-WD512gbcavblack-WD1tb.extr-Fly.dvbtrio-t.take750toughpwr-vh6000bws-940BW-Z5500-Tmatik1kwa-MX3200 ...falan~filan
Tw-Turkiye
Tiryaki
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

İleti Sayısı: 634

Pazılara baka hizaya gel Levend-i Hümayün

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıt #2 Tarih: 22 Kasım 2008, 06:17:52 »

paranoyaklığım giderek artıyor bu sayede adamlar evimizi bile gözetler hale gelecek ekran direk web cam gibi biz karşıdakini karşıdakide bizi görecek  Bullak googleden korkuyorum.
Kaydedildi

TotalWar oynamak bir ayrıcalıktır..
g.c.
Tiryaki
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

İleti Sayısı: 509

Oyun Bitince Piyonda Şahta Aynı Kutuya Konulur....

Üyelik Bilgileri
« Yanıt #3 Tarih: 22 Kasım 2008, 06:35:26 »

yazıda hiç maxthonda söz edilmiyor. Microsoft ortaklığı sebebiyle bu yüzdelik dilimlere mantonda dahil sanırsam pek anlayamadım açıkçası  Gırgır

Chorome edinip bir de onu deneyeceğim.

Maxthondan mozillaya geçiş yapmıştım birde choreme deneyelim
Kaydedildi

Asus Mn2PV-mx // Amd X2 4200+ // Sappire HD3450 // 2x1 Gb Kingston Ram // 2x250 WD Hdd // Samsung 2233 SN
olumlucumle
Kıdemli Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

İleti Sayısı: 3,088

Üyelik Bilgileri
« Yanıt #4 Tarih: 22 Kasım 2008, 11:59:31 »

mozilla firefox varken ie7-8 kullanmak  Gırgır
Kaydedildi

Rise The Riders of Theoden!
Swords shall be shaken.
Shields shall be splintered.
A sword day!A red day!
When the Sun rises...

BAN
Hamdi
Denetçi
Meraklı
Çevrimdışı Çevrimdışı

İleti Sayısı: 319

Konuyu Başlatan

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıt #5 Tarih: 22 Kasım 2008, 12:48:24 »

yazıda hiç maxthonda söz edilmiyor. Microsoft ortaklığı sebebiyle bu yüzdelik dilimlere mantonda dahil sanırsam pek anlayamadım açıkçası  Gırgır

Maxthon bildiğim kadarıyla bir tarayıcı değil tarayıcı giydirmesi. Yani kendi sayfa tarama motoru yok onun yerine Internet Explorer'ın üzerine kurularak onun özelliklerini artırıyor. Bu yüzden normal olarak istatistiklerde IE olarak görünüyor.
Kaydedildi
zombie
Kıdemli Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

İleti Sayısı: 3,027

THG Çekiççisi

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıt #6 Tarih: 23 Kasım 2008, 18:09:17 »

Chrome iyidir ya. İlk çıktığından beri kullanıyorum. Chrome un problem çıkardığı sayfalarda da ff i açıyorum. Arada gerçekten ciddi hız farkı var. Öneriyorum mutlaka.

Bi eksiği var, adblock tarzı eklentileri desteklemiyor. O kötü işte.
Kaydedildi

gaziosmanpaşa anadolu lisesi www.goptagel.com kopmadan gelmeyin..."
Önemli sorular sormadan önce.
Sayfa: [1]   Sayfa başına git
  Kısayol Ekle  |  YAZDIR  

Gitmek istediğiniz yer:  

İlgili Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son İleti
İlk DDR-4 Bellekler 2009 Yılında Bellek (RAM) no_noise 1 140 Son İleti 09 Ağustos 2007, 09:00:30
Gönderen: quantum_aso
KİS 2009' da FİREWALL SORUNU Ağ Geçidi, Yönlendirici, Ateş Duvarı (gateway,router,firewall) faris 1 312 Son İleti 08 Haziran 2008, 12:13:41
Gönderen: ravenholm
viurs 2009 Antivirüs, Güvenlik, İçerik Denetimi solidsnake74100 2 160 Son İleti 12 Temmuz 2008, 09:44:36
Gönderen: Chakal
FIFA 2009 Bilgisayar Oyunları Potenza 13 816 Son İleti 22 Ekim 2008, 10:42:19
Gönderen: Luksorin
PES 2009 Hakkında... Bilgisayar Oyunları Luksorin 10 666 Son İleti 22 Ekim 2008, 23:14:16
Gönderen: Evolve
Pro Evolution Soccer 2009 THG Yazıları Tartışma « 1 2  Tümü » BigBrother 17 919 Son İleti 28 Kasım 2008, 13:04:38
Gönderen: uzay57
PES 2009 Kontrol sorunu Bilgisayar Oyunları terminonur 1 1371 Son İleti 08 Aralık 2008, 04:47:02
Gönderen: evrenk_78
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Tom`s Hardware Guide - Türkiye - TGForumz | SMF 1.1.9.
SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
| Sitemap
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.123 Saniyede 23 Sorgu ile Oluşturuldu