Tom`s Hardware Guide - Türkiye - TGForumz - Topluluk Forumları
Tom's Hardware Guide | Dükkan | Bülten | Reklam | Hakkımızda

Rastgele Resim
Heybet
Rastgele Resim
masaüstü
Rastgele Resim
F1 2007

Rastgele Resim
Palit 8800GT
Rastgele Resim
G24
Rastgele Resim
Bir iPhone Katili Daha Mı? Nokia N97

Bilgi

Book index

Bayrak

THG Tr Yazılar RSS

THG Tr Haber RSS

THG Tr TGForumz RSS

iGoogle Sayfasına THG Tr RSS'leriEkleyin

05 Temmuz 2009, 05:00:16 *
Tom'un KahvesiMerhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Etkinleştirme e-postanız gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve etkin kalma süresini giriniz
Duyurular: Telif içeren eserlere ait P2P ve İndirme bağlantıları paylaşmak yasaktır, özen göstermenizi rica ederiz...

Ana Sayfa   Yardım Oyunlar Ara GALERİ Etiketler Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Sayfa sonuna git
  Kısayol Ekle  |  YAZDIR  
Gönderen Konu: Samsung, SSD'lerinin hızını ve kapasitesini artırıyor  (Okunma Sayısı 60 kez)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hamdi
Denetçi
Meraklı
Çevrimdışı Çevrimdışı

İleti Sayısı: 319

Konuyu Başlatan

Üyelik Bilgileri WWW
« Tarih: 21 Kasım 2008, 13:46:29 »

Samsung daha önce duyurduğu 256 GB kapasiteli SSD'leri üretmeye başladığını duyurdu. Ayrıca yeni sürücüler eskilere göre ciddi oranda hızlı olacaklar.

Üretimine başlanan 256 GB sürücüler ilk etapta son kullanıcıya satılmayacak, bunun yerine sistem üreticilerine gönderilecek. Samsung bu yeni sürücülerin fiyatı konusunda herhangi bir yorum yapmaktan kaçınıyor. Intel'in 80 GB olan modellere 595 USD fiyat biçtiğini ve bazı üreticilerin bunu 700 USD'ye sattığını göz önünde bulundurursak 256 GB SSD'lerin fiyatını insan merak ediyor. Ancak duyduğumuz kadarıyla yeni sürücüler PC üreticilerine 1000 USD'nin altında bir fiyatla satılacaklar ki bu durum Intel gibi firmalara ciddi rekabet baskısı yaratacak demek.

Samsung'un verdiği başarım değerleri yanlış değilse yeni SSD'ler performans açısından da önemli avantajlara sahip olacaklar. Şu ana kadar Samsung'un ürettiği SSD'ler en hızlılar arasında gösterilmiyordu. Ancak Samsung 256 GB modellerin 64 GB ve 128 GB olanlara göre iki kat daha hızlı olacağını söylüyor (220 MB/s sıralı okuma - 200 MB/s sıralı yazma).

Samsung'un iddiasına göre bu başarım değerleriyle 25 HD film 21 saniyede kopyalanabiliyor ve uygulamalar 7200 rpm dizüstü sabit disklerindekine göre 10 kat daha hızlı açılıyor. Sürücülerin güç tüketimi değerleriyse 1.1 watt olarak belirtilmiş.
Kaydedildi
serhatkarabacak
Forum Aydını
Çevrimdışı Çevrimdışı

İleti Sayısı: 5,748

The Fall of...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıt #1 Tarih: 21 Kasım 2008, 21:35:57 »

Bunların fiyatları alınabilir seviyelere gelse, HTPC'ler için çok çekici olurlar bence.. Zira ben bir HTPC kursaydım, Flash yapıda bir sabit disk kullanmak isterdim içinde.
Kaydedildi

"Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz!.."
olumlucumle
Kıdemli Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

İleti Sayısı: 3,088

Üyelik Bilgileri
« Yanıt #2 Tarih: 22 Kasım 2008, 03:09:37 »

Bunların fiyatları alınabilir seviyelere gelse, HTPC'ler için çok çekici olurlar bence.. Zira ben bir HTPC kursaydım, Flash yapıda bir sabit disk kullanmak isterdim içinde.

sadece HTPC için değil tüm pcler için harika olur.  Fıldır Göz
Kaydedildi

Rise The Riders of Theoden!
Swords shall be shaken.
Shields shall be splintered.
A sword day!A red day!
When the Sun rises...

BAN
serhatkarabacak
Forum Aydını
Çevrimdışı Çevrimdışı

İleti Sayısı: 5,748

The Fall of...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıt #3 Tarih: 22 Kasım 2008, 04:11:30 »

sadece HTPC için değil tüm pcler için harika olur.  Fıldır Göz

Sessizlik daha ön planda ya, o yüzden.. Performans açısından bakarsak zaten tercih sebebi Gülümse
Kaydedildi

"Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz!.."
Sayfa: [1]   Sayfa başına git
  Kısayol Ekle  |  YAZDIR  

Gitmek istediğiniz yer:  

İlgili Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son İleti
anakartımın hızını nasıl anlarım? Anakart ve Yongaseti madman 12 1547 Son İleti 27 Aralık 2005, 13:50:03
Gönderen: KontDRACULA
AGP hızını ayarlamak Ekran Kartı barissia 9 747 Son İleti 30 Temmuz 2006, 13:08:52
Gönderen: quantum_aso
Intel 10 yeni işlemcisi ile performansı yüzde 40 artırıyor İşlemci (CPU) hkan 1 378 Son İleti 11 Ağustos 2006, 16:26:51
Gönderen: harami
işlemci hızını tam gostermiyor... İşlemci (CPU) mustafaorg 14 632 Son İleti 23 Ağustos 2006, 15:29:18
Gönderen: tokatli6061
Fan hızını manual ayarlama ?? İşlemci (CPU) « 1 2  Tümü » oguz_90 15 2456 Son İleti 05 Aralık 2008, 17:13:40
Gönderen: SirZeuS
Microsoft Hotmail kapasitesini 5gb'a çıkardı. Ağ (network), İnternet, LAN, WAN, IPTV no_noise 1 113 Son İleti 17 Ağustos 2007, 02:35:57
Gönderen: pilot66_06
Server HDD lerinin doluluk oranları hakkında yazılım... Ağ (network), İnternet, LAN, WAN, IPTV KIMONO 0 109 Son İleti 07 Kasım 2007, 14:03:13
Gönderen: KIMONO
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Tom`s Hardware Guide - Türkiye - TGForumz | SMF 1.1.9.
SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
| Sitemap
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.13 Saniyede 23 Sorgu ile Oluşturuldu