Tom`s Hardware Guide - Türkiye - TGForumz - Topluluk Forumları
Tom's Hardware Guide | Dükkan | Bülten | Reklam | Hakkımızda

Rastgele Resim
Masaüstü.
Rastgele Resim
Anıtkabir
Rastgele Resim
Kumla

Rastgele Resim
Apple iMac
Rastgele Resim
Intel’e İnanılmaz Rakip: Tilera’dan 64 Çekirdekli Tile64 İşlemcisi
Rastgele Resim
FireGL V7600 İle Nesneler Artık Çok Daha Gerçekçi – 24.08.2007

Bilgi

Book index

Bayrak

THG Tr Yazılar RSS

THG Tr Haber RSS

THG Tr TGForumz RSS

iGoogle Sayfasına THG Tr RSS'leriEkleyin

05 Temmuz 2009, 04:51:35 *
Tom'un KahvesiMerhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Etkinleştirme e-postanız gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve etkin kalma süresini giriniz
Duyurular: Telif içeren eserlere ait P2P ve İndirme bağlantıları paylaşmak yasaktır, özen göstermenizi rica ederiz...

Ana Sayfa   Yardım Oyunlar Ara GALERİ Etiketler Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Sayfa sonuna git
  Kısayol Ekle  |  YAZDIR  
Gönderen Konu: iPhone Üzerinde Linux Çalıştırıldı: İleride Android Neden Olmasın?  (Okunma Sayısı 77 kez)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Salih
Denetçi
Meraklı
Çevrimdışı Çevrimdışı

İleti Sayısı: 295

"Szeretlek Zsuzska"

Konuyu Başlatan

Üyelik Bilgileri
« Tarih: 02 Aralık 2008, 21:51:17 »

Dev Team adındaki bir grup yazılım geliştiricisi iPhone’a basit bir Linux işletim sistemi yükleyerek büyük ses getirdi. Basitleştirilmiş Linux 2.6 işletim sistemi çekirdeği sadece siyah ekran üzerinden yazılan komutlarla çalışıyor fakat grafik ve ağ gibi daha gelişmiş parçalar da geliştirilme aşamasında. iPhone Linux ile çalışabildiğine göre, yine Linux çekirdeğine dayanan Google’ın Android işletim sistemi neden yüklenemesin?

Bu gelişme devrim niteliğinde olmasa da iPhone ile başka işletim sistemleri çalıştırılabileceği kanıtlanmış oldu. Devrim niteliğinde değil dedik çünkü grup henüz işin başındalar. Daha bir yığın sürücü problemi ve grafiksel arayüz tasarımıyla uğraşmak zorundalar. Ayrıca iPhone’un ön plana çıktığı dokunmatik ekran ve ivmeölçer yeteneklerini kullanabilen bir işletim sistemi olması için çalışmaktalar.

Peki bu herhangi bir kullanıcı da yapabilir mi? Grup bunun ancak şimdilik uzman kişilerce yapılan bir adımla gerçekleştiğini ve normal kullanıcıların bu işe kalkışmaması gerektiğini söylüyorlar. Ama biz yine de biraz bahsedelim. İlk önce aygıttaki tüm içerik saklanıyor ve OpeniBoot uygulaması ile Linux 2.6 çekirdeğinin yüklenmesine başlanılıyor. Bu uygulama sayesinde aygıt üzerinde birden fazla işletim sistemi de çalıştırılabiliyor. OpeniBoot ile Linux 2.6 yüklendikten sonra program iPhone veya Linux işletim sisteminden birinin seçilmesini isteyerek geçiş yapmanızı sağlıyor.

Bunu becerebilseniz bile şu an sadece DOS’da komut yazar gibi Linux’u kullanmak durumunda kalacaksınız. Yine de bu gelişmeyle beraber iPhone için Linux’un kapısı tamamen açılmış oldu. Nitekim Dev Team bugünlerde Android işletim sistemini iPhone’a nakledebilecek programcılar arıyor. Android de zaten Linux tabanlı olduğu için kaynak kodlarını herkes indirip görebiliyor ve geliştirebiliyor.

Her ne kadar Apple, iPhone üzerinde Android kullanılmasından hiç hoşnut olmasa ve hatta Linux’un iPhone’un yongaları üzerinde çalışmasını engelleme ihtimali bulunsa bile gelinen şu noktanın önemi Linux sevdalıları açısından çok önemli. Bunun yanında Android, iPhone işletim sisteminin en büyük rakiplerinden biri olarak gösteriliyor.     
Kaydedildi
Sayfa: [1]   Sayfa başına git
  Kısayol Ekle  |  YAZDIR  

Gitmek istediğiniz yer:  

İlgili Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son İleti
Film, Müzik ve Kitap Bölümleri Olsun mu Olmasın mı ? Tom'un Kahvesi « 1 2  Tümü » Xyria 29 1105 Son İleti 07 Mart 2006, 01:57:37
Gönderen: yavuzkenan
Neden Linux? Linux İşletim Sistemleri ozzan6 3 429 Son İleti 14 Nisan 2006, 11:27:18
Gönderen: Nelson
yanliş olmasın(fiyat bilgisi) Ekran Kartı deja-vu 3 228 Son İleti 08 Mart 2007, 23:29:56
Gönderen: Chakal
Neden olmasın... Tom'un Kahvesi « 1 2  Tümü » crashmania 17 288 Son İleti 14 Haziran 2007, 00:35:51
Gönderen: crashmania
Google, Android için My Tracks GPS Uygulamasını Yayınladı Bilişim, Teknoloji, İnternet Haberleri ve Basın Bültenleri Salih 0 35 Son İleti 16 Şubat 2009, 13:57:37
Gönderen: Salih
İlk Android Netbook Sadece 100 Dolar Bilişim, Teknoloji, İnternet Haberleri ve Basın Bültenleri Salih 4 118 Son İleti 23 Nisan 2009, 12:31:03
Gönderen: highwayE6
HTC’nin Yeni Android Telefonu: Hero Bilişim, Teknoloji, İnternet Haberleri ve Basın Bültenleri Salih 0 34 Son İleti 25 Haziran 2009, 17:59:07
Gönderen: Salih
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Tom`s Hardware Guide - Türkiye - TGForumz | SMF 1.1.9.
SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
| Sitemap
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa -2.283 Saniyede 23 Sorgu ile Oluşturuldu