Bilgi

Gönderen Konu: Açılmama problemi/ekran kartı ısınması ve 3DMARK06 sonucu hakkında...  (Okunma sayısı 461 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı mehmet2317

• Yeni Üye
  • *

• Etkinlik
    1%
    • Profili Görüntüle
Merhaba arkadaşlar,

Yeni bir system topladım, sistemdeki bir kaç problemi yorumlarınız ve yönlendirmeleriniz için sizlerle paylaşmak istedim.

SİSTEM
ANAKART: ASUS P5KC
İŞLEMCİ: C2D E6750
EKRAN KARTI: ASUS EN8600GT 512MB SLENT
RAM: 2*1GB CORRSEİR
KASA: COLERMASTER 380W

Bilgisayarı ilk eve getirdiğimde tüm sistemi(windows, driver...) kurdum ve ertesi gün bilgisayarı açtığımda açılmadı. Kasayı açtığımda ekran kartı çok ısınmıştı(el yakacak kadar). Ben sorunun ekran kartından olduğunu düşündüm. Aldığım firmaya(vatan bilgisayar) götürdüğümde RAM’ların yerine tam olarak oturmadığından yaptığını söylediler. Eve geldiğimde sorun giderilmişti ama şuan(3-4 gün sonra) bilgisayarı ilk açtığımda anakartınn tanıtım ekranından sonar windows ekranı silik bir şekilde bekliyor… yada siyah bi ekranda bekliyor. Bilgisayarı restart’ladığımda normal olarak açılıyor. RAM’lerde bir problem olabilirmi?

3DMARK06 programını kurdum ve açılan ekrandan hiç bir değişiklik yapmadan "RUN 3DMARK" düğmesine bastım.

Çıkan sonuç: 4637 3DMARKS

SM2,0 Scoru: 1927
HDR/SM3,0 Scoru: 1645
CPU Scoru: 2375

Bu programı kurduktan sonra ayarlarında herhangi bir değişiklik yapmam gerekiyor muydu? ve çıkan sonuç nasıl?...

Ekran kartının o kadar ısınması normalmidir sizce ve yukarıdaki sonuçala ilgili azaltıcı bir etkisi olmuşmudur.

« Son Düzenleme: 07 Ocak 2008, 13:37:38 Gönderen: mehmet2317 »

alessea

• Ziyaretçi
bana pis pis anakart kokusu geliyor  :( eğer anakart çıkarsa forumdaki asus cu ları mahvederim :D

3d 06 skoru az, ekran kartının aşiri ısınması buna neden olabilir.kasa içi havalandırmaya biraz dikkat et, gerekirse kasa kapaklarını aç test sırasında.

3d 06 testini yapıp hemen bitiminde everest gibi bir programla cpu, anakart ve vga sıcaklıklarının ss ini al koy foruma bakalım bir nedir ne değildir !!

Çevrimdışı mehmet2317

• Yeni Üye
  • *

• Etkinlik
    1%
    • Profili Görüntüle
çok saol akşam eve gidince deneyicem O0

Çevrimdışı mehmet2317

• Yeni Üye
  • *

• Etkinlik
    1%
    • Profili Görüntüle
bana pis pis anakart kokusu geliyor  :( eğer anakart çıkarsa forumdaki asus cu ları mahvederim :D

3d 06 skoru az, ekran kartının aşiri ısınması buna neden olabilir.kasa içi havalandırmaya biraz dikkat et, gerekirse kasa kapaklarını aç test sırasında.

3d 06 testini yapıp hemen bitiminde everest gibi bir programla cpu, anakart ve vga sıcaklıklarının ss ini al koy foruma bakalım bir nedir ne değildir !!

Ben EVEREST_Ultimate_Edition_v4[1].20.1170'ı indirdim ama sıcaklıklarını bulamadım

Nereden ölcücem sıcaklıklarııı?

alessea

• Ziyaretçi
Ben EVEREST_Ultimate_Edition_v4[1].20.1170'ı indirdim ama sıcaklıklarını bulamadım

Nereden ölcücem sıcaklıklarııı?

programı açınca:

bilgisayar/algılayıcı

resimdeki gibi bir sayfa çıkar O0

Çevrimdışı mehmet2317

• Yeni Üye
  • *

• Etkinlik
    1%
    • Profili Görüntüle
http://img208.imageshack.us/img208/4664/sicaklklarsk6.jpg

Arkadaşlar bu görüntüyü bilgisayarı açtım ve sadece bir DVD yazdırdıktan sonra aldım(yarım saat)...

Şuan windows kurdum ve driverlerini yukluyorum tamam olduktan sonra 3dmarkda test edip sicaklıklarını ölçtükten sonra sizlerle tekrar paylaşıcam..

Çevrimdışı mehmet2317

• Yeni Üye
  • *

• Etkinlik
    1%
    • Profili Görüntüle
sıfır windowsla 3dmark sonucu aynı yalnız ekran kartının sıcaklığı 67ye çıktı

alessea

• Ziyaretçi
sıcaklıklar gayet iyi görünüyor, sanırım daha ciddi problemler var.everest in sistem kararlılık testini yapın, bakalım herhangi bir uyarı verecek mı...

Çevrimdışı mehmet2317

• Yeni Üye
  • *

• Etkinlik
    1%
    • Profili Görüntüle
arkadaşlar sistemi teknik servise götürdüm şuan teknik sevriste de sizlerden bi konu hakkında daha yardım rica edicem.

Benim aldığım collermaster 380w'ın sistem için yetersiz kaldığını yazmışlar başka bir forumda.
Bu yetersizmidir?

Eğer yetersiz ise bunu değiştirebilmem için aldığım firmaya mantıklı bir şekilde açıklama yapmam gerekir.
30 gün içerisinde değişim yapma hakkım var...

alessea

• Ziyaretçi
cm 380 sisteme hızaşırtma yapılmayacaksa yeter.hızaşırtmayı düşünürsen bu da teknik servisi bağlamaz zaten :)

Çevrimdışı mehmet2317

• Yeni Üye
  • *

• Etkinlik
    1%
    • Profili Görüntüle
Bilgisayarı açarken anakartın tanıtım ekranınından sonra ekranın sol üst tarafında "-" işareti 2-3 saniye yanıp söndükten sonra donup kalıyor...
bunun güç kaynağının (PSU) yetersiz olmasından dolayı yaptığını yazmışlardı

alessea

• Ziyaretçi
o sorun bence anakart ın ı/o kitlenmesinden kaynaklanır ama neyse :)

Çevrimdışı mehmet2317

• Yeni Üye
  • *

• Etkinlik
    1%
    • Profili Görüntüle
dediğiniz gibi, neyse!

Şuan teknik serviste sorunun ne olduğunu söylerler zaten. Eğer güç kaynağından ise 500w'lık bişey bakarıış

Çok teşekkürler...

Çevrimdışı mehmet2317

• Yeni Üye
  • *

• Etkinlik
    1%
    • Profili Görüntüle
Arkadaşlar bugün firma ile görüştüüm, firma problemin yazılımdan olabileceğini iletti. Sistemi test etmişler harhangi bir problem görememişler. Ekran kartının ısınması normalmiş.

Birde ekran kartının değişimi kabul ettiler. Yalnız ellerinde 8800gt yokmuş(vatan bilgisayar) şuan 3850 256mb olar var.

Çevrimdışı mehmet2317

• Yeni Üye
  • *

• Etkinlik
    1%
    • Profili Görüntüle
Arkadaşlar dün bilgisayarımı teslim aldım. açılrken takılma sorununun yazılımdan dolayı olabileceğini, test sonucunda herhangi bir sorun çıkmadığını ilettiler.

ASUS 8600gt ekran kartımı iade ettim 8800gt'yi bekleyicem. Şuan için ekran kartı olmadığından dolayı tekrar bakamadım probleme.

Ekran kartını aldıktan sonra yeni bir windows cd'si le tekrar deneyicem...

Okumak İsteyebileceğiniz Benzer Konular

Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
17 Yanıt
814 Gösterim
Son İleti 01 Ocak 2006, 23:50:21
Gönderen: ilker971
11 Yanıt
484 Gösterim
Son İleti 28 Eylül 2006, 11:21:40
Gönderen: grandal11
4 Yanıt
940 Gösterim