TırnakMakası

Gönderen Konu: AMD Fusion: Devrim mi, tehlikeli bir macera mı?  (Okunma sayısı 1609 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı BigBrother

• TGForumz Yönetim
  • Yönetici
  • Tiryaki

• Etkinlik
    0%
    • Tom's Hardware Guide - Türkiye
AMD Fusion: Devrim mi, tehlikeli bir macera mı?
« : 27 Ekim 2006, 17:11:35 »
AMD dün, kod adı "Fusion" olan ve geleneksel merkezi işlemci (CPU) ile grafik kartı kabiliyetini tek çatı altında toplayacak bir işlemci üzerinde çalıştığını doğruladı...

Yazının devamı için tıklayın...
"Küçük beyinler insanlarla, sıradan beyinler olaylarla, büyük beyinler fikirlerle uğraşır..."
TGForumz Üyelik Sözleşmesi ve Kurallar

Çevrimdışı emrez

• Yeni Üye
  • *

• Etkinlik
    0%
Ynt: AMD Fusion: Devrim mi, tehlikeli bir macera mı?
« Yanıtla #1 : 28 Ekim 2006, 15:30:16 »
amd zaten çıtasını mevcut zamanın 2 yıl sonrasına göre arada bir yükseltiyor sonra dinlenme dönemine geçiyor. bu teknoloji ile grafik ve işlemci piyasasında rekabat edilmeyecek noktaya gider bir iki yıl sonra intel anca yetişir. çünkü pcleri genelde ekran kartı için upgrade yapıyoruz amd yerleşik mimariler ve hesaplı cpular ile içinde entegre 3d grafik ve tatmin edici sonuçlar verirse intele zor günler yaşatır. core işlemcilerden önce inteli düşünürsek amd teknoloji olarak çok öndeydi core çıktı amd henüz süprizini yapmadı ama yakındır. bence bu karmaşada zorunlu olmadıkça upgrade yapmayın 4 çekirdekler yolda dx10 yolda pciexp 2 yolda, paranızı gerekli yerde gerekli donanım için kullanın komşunuzun hala p4 2000 kullandığını ve ona yettiğini unutmayın ve sizden 1 yıl sonra bugün aldığınız cihazın 2 kat daha gelişmişini daha ucuza alacağı aklınızda olsun teknolojiyi takip edeyim derken harcadığınız parayı düşünün...

timsah

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 28 Ekim 2006, 21:34:23 »
Henüz giriş seviyesi ve mobil sistemler için düşünülüyormuş . Paniğe gerek yok .

Başarılı olsalar bile piyaasa tam yerleşene kadar biz üç kartlı sistemlere geçmiş oluruz  ;)

Çevrimdışı NoMaC

• Geçerken Uğradım
  • *

• Etkinlik
    0%
« Yanıtla #3 : 28 Ekim 2006, 22:06:11 »

INTEL in yeni işlemci ismi CORE dan sonra amd nin cevabı ;D bekleniyordu. (4 ay oldu). Core2Duo ya rakip bir işlemci beklerken bu hayal kırıklığı. ATI yi alırken amd nin CENTRINO benzeri platform çıkarmak istemesini anlayışla karşılıyorum ancak amd nin bu kısıtlı ar-ge yatırımıyla bahsettiği diğer teknolojiye ulaşabileceğinimi sanıyorsunuz???  Bence hayır... :P
Bu amd için çok güzel bir rüya 8)

Oceanus

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 28 Ekim 2006, 23:19:21 »

INTEL in yeni işlemci ismi CORE dan sonra amd nin cevabı ;D bekleniyordu. (4 ay oldu). Core2Duo ya rakip bir işlemci beklerken bu hayal kırıklığı. ATI yi alırken amd nin CENTRINO benzeri platform çıkarmak istemesini anlayışla karşılıyorum ancak amd nin bu kısıtlı ar-ge yatırımıyla bahsettiği diğer teknolojiye ulaşabileceğinimi sanıyorsunuz???  Bence hayır... :P
Bu amd için çok güzel bir rüya 8)

Abicim senin işin gücün AMD'ye lafmı sokmak >:Z Eğer böyle ise bu forumda ne işin var ;7/
Bu forumda tarafsız olmanı öneriyorum zaten arada bir ileti yazıyorsun oda inteli göklere çıkartmak >:Z 6 ay önce böyle konuşamıyordun dimi çünkü conroelar yoktu ;D
Sen anca amd nin bütçesi yetersiz de dur ::D Piyasanın %40 'ı amd'nin olupta nasıl oluyoda amd'de bütçe olmuyor güldürme adamı ::D

Çevrimdışı tokatli6061

• Tiryaki
  • **

• Etkinlik
    0%
« Yanıtla #5 : 29 Ekim 2006, 23:02:23 »
Alıntı
Abicim senin işin gücün AMD'ye lafmı sokmak Barut Eğer böyle ise bu forumda ne işin var Sopa
Bu forumda tarafsız olmanı öneriyorum zaten arada bir ileti yazıyorsun oda inteli göklere çıkartmak Barut 6 ay önce böyle konuşamıyordun dimi çünkü conroelar yoktu İnek Şaban
Sen anca amd nin bütçesi yetersiz de dur Yıkıl Piyasanın %40 'ı amd'nin olupta nasıl oluyoda amd'de bütçe olmuyor güldürme adamı Yıkıl

Dostum soruyu sorduğun şahıs işlemcinin üzerindeki markanın iş yaptığını sanacak kadar işlemciyi bilen bi arkadaş. AMD işlemcilerin nasıl çalıştığı hakkında yazdıklarından bunu anlayabilirsin. entegre bellek kontrolcüsünün ve hyper-transport gibi sıra dışı işlemci teknolojilerini intel yapamadığı için işe yaramaz zanneden birinden başka ne yazmasını beklersin? AMD işlemcilerin core işlemcileri tokatlamak için yapması gereken şeyin 2 gb/sn olan ht hızını 4-5 gb/sn ye çıkarması yeterli olacak ve ozaman anlaşılacak AMD nin neler yapabildiği. core işlemcilere dört ay oldu cevabı yok diyen arkadaşa şunu söylemek lazım core işlemciler dört yıl aradan sonra athlon64 lere cevap değilmiydi? yazıyla ilgili olarakta benim anladığım kadarıyla yine bir AMD devrimi yaşanacak galiba? bugünki en iyi işlemcilerden 10 kat daha fazla kayan nokta hesaplayan GPU'ların bu hesaplama gücü işlemcilerin içine girecek anlaşılan? intelin yol haritası core mimarisini çevirip çevirip dört çekirdeklisini yapıp biraz daha hızlandırmak... AMD ise herzamanki gibi sıradışı teknolojiler için araştırma yapıp devrim niteliğinde teknolojiler geliştirmekle meşgul. zaten bu yüzden intel AMD nin yaptıkları karşısında ancak 3-4 yılda bir kez performans liderliği görebiliyo oda çok uzun sürmüyo ::D ha kimileri için 6-7 ay çoook uzun bi zaman olabilir ::D

Oceanus

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 29 Ekim 2006, 23:24:42 »
Valla tokatlı abi negüzel konuştun yaw :)
Arkadaş Conroe'yi intelin israildeki mühendislerinin pentium3ün üzerine paylaşımlı bellek bide 128 bit fpu dan ibaret olduğunu bilmiyor  ;D ;D .Daha intel gibi devasa bir firmadan yeni bir mimari beklerken 6 yıl önceki mimariyi geliştiriyor ::D ::D ::D 4 ayrı fabrikadaki intel mühendisleri bir türlü 32 bit üzerine 64 bit eklemeyi beceremediler ama AMD 2 mühendis takımı ile x86-64 ü geliştirmeyi başardı ama ne bilsin NoMaC ::D ::D zavallı adam marka takıntısıdır gidiyor ::D Hem intelin şu an için bir band genişliği sorunu var AMD sistemin toplam band genişliği 20.8 gb'tı bulurken intelin sadece 6.4 gb ::D Söylermisin bana tokatlı abi İntel sistemdeki bu band genişliği neye yetecek işlemciyemi? Sata diskeleremi ekran kartınamı, fizik kartınamı vs neye yetecekki. ;D ;D AMD çaksın 128bit fpuları bide paylaşımlı L3 belleği NoMaC konuşabilecekmi acaba ::D ::D

Çevrimdışı btec

• Geçerken Uğradım
  • *

• Etkinlik
    0%
« Yanıtla #7 : 30 Ekim 2006, 16:09:17 »
arkadaşlar bende her zaman amd taraftarı oldum bana her zaman fiyat ferformans olarak daha yakın geldi.
intelin microsoft gibi tekelcil olmasından hep korktum ve intelin her zaman sistemleri ve cpuları daha pahalı idi.
Ama şimdi ilk defa core cpu aldım. cunki amd nin cevabı anladığım kadarı ile bu defa uzun surecek, şuradan belli oluyorki yakın zamanda iyi birşerler çıkaracak olsa suskunluğunu korur bunu yapıcaz diye açıklamalardan kaçınırdı diye duşunuyorum.
Ben şimdiye kadar ilk defa bir intel sistemi amd den daha ucuza upgrade ettim (tabi via chipli asrock bir kartla) sanıyorum bu sistemimi bir daha upgrade ettiğimde yine amd kullanıcam. ama sanıyorum bu uzun bir sure alacak.
Simdilik amd nin sisttemleri (en azından benim için) fiyat performan açısından core nin karşısında duramıyor.
umarım amd atağını yapar ki bunun çok uzun sureceği kesin ve bu arada amd nin via gibi bir firmanın buyuk desteğine ihtiyacı var her ne kadar atiyi satın almış olsada ati kendi grafik işlemcilerinimi geliştirecek, ki grafik alanında nvidia ile baş edebilmeli yoksa amd nin almasının bir anlamı kalmaz, amd için chipsetler mi tasarlayacak ki bunuda yapmak zorunda artık yoksa amd nin buyuk atağında başrol oynamak içinmi çalışacak.
Lafın kısası amd nin via gibi bir firmanın buyuk destegine ihtiyacı olduğunu duşunuyorum.
 via amd sistemler için daha sitabil daha ucuz sistemler uretebilir ve amd sistemler dolayısı ile fiyat ferformans açısından daha makul hale gelir daha  çok satılır. amd nin şu anda ar-ge için nakit ihtiyacı her zaman kinden daha çok olduğunu çok açık,  çunki butun bu zaman içinde intelin ve hatta nvidia nında (bence artık ister istemez iki rakibi var) boş durmayacağını hepimiz biliyoruz.

Çevrimdışı tokatli6061

• Tiryaki
  • **

• Etkinlik
    0%
« Yanıtla #8 : 31 Ekim 2006, 20:57:49 »
Alıntı
Ben şimdiye kadar ilk defa bir intel sistemi amd den daha ucuza upgrade ettim (tabi via chipli asrock bir kartla)

ben sattığımız bütün bilgisayarları kurduktan sonra everesti kurup bellek okuma yazma gecikme testlerini yapıp bakarım. ve seninde bu cümlendeki nedenden dolayı satılan intel sistemlerin sahiplerine biraz hüzünlü bakarım :) çünki müşteriler çok büyük bi kısım bilgisayarı işlemciden ibaret biliyolar ve pentium 4  3ghz işlemci aldıklarında tamam çok iyi oldu diye düşünüyolar. fakat bellek perfsı sistem perfsı üzerinde çok büyük öneme sahipken "ki bunu aynı sistemin ddr2 533 ram kullanırkenki ile 800mhz ram kullandığında aradaki farkı inceleyen bikaç test yazılmıştı" intel işlemciler bellek kontrolünü kuzey köprüsüne yaptırdığı için anakart seçimi çook önemli oluyo. benim kısıtlı test düzeneğim :) "çünki everest ve bi kaç oyunda frapsla fps sayıp hasap makinasıyla 99999 sayısının faktoriyelini kaç saniyede hesapladığına bakabilmekten ibaret :)" via çipset kullanan p 4 3ghz ile intel 9xx serisi çipset kullanan p4 3ghz arasında hem tek kanal ram prfsı hem dual kanal ram perfsı arasında hatrı sayılır farklar gösteriyo. bunlarla anlatmak istediğimi gelirsem :) intel işlemci kullanıp istenilen başarımı almak için anakart konusunda da eli açık olmak gerekiyo. ben en fazla bu yüzden AMD tercih ediyorum. ayrıca intele en çok kızdığım konulardan biriside insanları aldatması. piyasada 4 çeşit pentium 4 3ghz işlemci var bunlardan en pahalısı olanlar 630 ve 631 serileri aralarındaki tek fark 631 olanın 65nm olması. burda sorun yok fazla ama esas sorun p4 3ghz adı altında bilgisayarla alakası fazla olmayan kullanıcıları kandıran 524 diye bi işlemcisi var celeron D 3ghz işlemciden tek farkı 1mb önbelleği olması... fsb si 533 çekirdek prescot yani celeron d 3ghz nin büyük önbelleklisi ama çok daha pahalısı ve ismi pentium 4 3,06ghz..... AMD ise bunun tam tersini yapıp athlon64 işlemcilerin ön belleğini kısıp dual ddr2 800 yerine 667 mhz ye kadar destek veren bellek denetçisi yerleştirdiği işlemcileri sempron adıyla daha ucuza satıyo ve bu işlemciler çoğu kullanıcı için athlon64 işlemcileri aratmıyo. bence bu kullanıcı dostu yaklaşımın ta kendisi.

Çevrimdışı btec

• Geçerken Uğradım
  • *

• Etkinlik
    0%
« Yanıtla #9 : 01 Kasım 2006, 15:16:38 »
ben core duo 6400 e upgrade'imi yalnızca 180 pound'a mal ettim. Eger bunu bir intel chipset kullanan bir anakart ile yapmış olda idim (senin bahsettigin performans farkını alabilmek için ki hissedilir bir fark olmayacağı kesin) bana 450 pound'a mal olucaktı. çunki ben bu via nın chipsetini kullanarak ne ekran kartımı nede ramimi değiştirmek zotunda kaldım ve anakartıda 38 pound bigi bir fiyata aldım sorunsuz kullananıyorum  cpmark değerlerimide gonderdiğim resimde gorebilirsin. ha yalnızca 2,13 ghz den 2,30 ghz ye overclock ettim. arkadaşım dediğim gibi bende intel taraftarı değilim ama hal böyle iken intel benden taraf oldu (via sayesinde) nerede 450 pound nerede 180 pound ki pcmark degerlerininde bunun üzerine çıkacağını zannetmiyorum. yukarıdaki yazıma ek olarak amd nin via nın desteğinden ziyade sis gibi bir firmanında desteği olabilir. arkadaşlar bu tip kullanıcı dostu chipsetlerin performans farkları gozle gorulur elle tutulur olmuyor ama paranın oluyor ! 

ANGEL

• Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : 01 Kasım 2006, 16:11:13 »
serhatkarabacak ilk tercümen THG'ye hayırlı olsun :)

Çevrimdışı byrec

• Geçerken Uğradım
  • *

• Etkinlik
    0%
« Yanıtla #11 : 01 Kasım 2006, 22:36:17 »
Amd-Ati birleşimi kaçınılmazdı. Intelin platforum kavramına, Amd'de yanıt vermek zorundaydı. Değişen pazar herşeyi bir arada istiyor.

Centrino ile yakaladığı başarıyı çift çekirdekle devam ettiren intel'e karşılık Amd Yokohama platformu....

Ama cpu-gpu biraz utopik. Hem yeni bişi yapacaksın hemde bunu orta düzey yerine giriş seviyesine satacaksın. Bu pazarlama taktiği

Yani bu birleşim performans için değil düşük maliyette ürün satmak.

Durum intele geldiğinde beklenen sıçramayı yaptı. Mimariyi değiştirdi ve o.c showu yapmaya başladı. Intel adına güzel bir durum 

4 çekirdekte geleceğini düşünürsek intel eğer böyle giderse kaybettiği orta seviye kullanıcılarını geri alabilir. Amdyi zorgünler bekliyor.

Amd-Ati birleşimi 2 koldan cpu ve gpu da başarılı olmak zor olacak. Bu durumda amd neler yapacağını çok merak ediorum.

Çevrimdışı byrec

• Geçerken Uğradım
  • *

• Etkinlik
    0%
« Yanıtla #12 : 01 Kasım 2006, 22:43:41 »
Valla tokatlı abi negüzel konuştun yaw :)
Arkadaş Conroe'yi intelin israildeki mühendislerinin pentium3ün üzerine paylaşımlı bellek bide 128 bit fpu dan ibaret olduğunu bilmiyor  ;D ;D .Daha intel gibi devasa bir firmadan yeni bir mimari beklerken 6 yıl önceki mimariyi geliştiriyor ::D ::D ::D 4 ayrı fabrikadaki intel mühendisleri bir türlü 32 bit üzerine 64 bit eklemeyi beceremediler ama AMD 2 mühendis takımı ile x86-64 ü geliştirmeyi başardı ama ne bilsin NoMaC ::D ::D zavallı adam marka takıntısıdır gidiyor ::D Hem intelin şu an için bir band genişliği sorunu var AMD sistemin toplam band genişliği 20.8 gb'tı bulurken intelin sadece 6.4 gb ::D Söylermisin bana tokatlı abi İntel sistemdeki bu band genişliği neye yetecek işlemciyemi? Sata diskeleremi ekran kartınamı, fizik kartınamı vs neye yetecekki. ;D ;D AMD çaksın 128bit fpuları bide paylaşımlı L3 belleği NoMaC konuşabilecekmi acaba ::D ::D

Konuşmların gerçekten hoş. Amd bilmeidiğin herhalinden belli taraf olmak için bunu söylmiyorum. X86 intelin geliştirdiği bir teknoloji.
conreo mimariside p3 üzerine yapılan bir teknoloji değil. Acaba amd 32bitlik işlemci yaptığında sen nerdeydin onu merak ediyorum. Amdnin o 2 mühendisi nerden tanıdığı merak ettim. Çok fazla uçmuşsun. intelin bant genişliği ve 128bittin güzel bahsetmişsin ama neyin ne anlama geliğini bilmediğin sadece dolduruşu geldiğin herhalinden belli.

Çevrimdışı firatkutay

• Sadık Üye
  • Forumz Linux Side

• Etkinlik
    0%
    • www.baskinoran.com
« Yanıtla #13 : 02 Kasım 2006, 19:27:11 »
Eline sağlık aga. Hayırlı olsun.
Linux is like living in a teepee. No Windows, no Gates and an Apache in house!

Çevrimdışı koray

• Etkin Üye
  • **

• Etkinlik
    0%
« Yanıtla #14 : 03 Kasım 2006, 14:56:02 »

conroe nin p3 mimarisine sahip oldugunu bende birkac yerde okudum

L2 timing leride dothan cpu lardan alinmis 6 tane fpu unitesine sahip oldugu icin

gflops deyerleri epey yukarda.

intel cok iyi pazarlama taktiklerine sahip ve benim gozumde pazarlamacilar

daima kandirmaya ve suslemeye meyillidir

dual core diye iki tane p4 u bir kaliba sokup 6 ghz hiz yaptik diye bagirdilar

alakasi yok alanlarin icinde patladi athlon la bile kapisamamisti hatirlarsaniz

CALISAN SISTEME ASLA DOKUNMA !!!

Okumak İsteyebileceğiniz Benzer Konular

Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
1 Yanıt
278 Gösterim
Son İleti 24 Ocak 2006, 13:15:47
Gönderen: KontDRACULA