TırnakMakası

Gönderen Konu: AMD'nin Çift Çekirdekli Dizüstü İşlemcileri Geldi: Turion 64 X2 İle Tanışın  (Okunma sayısı 1438 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı BigBrother

• TGForumz Yönetim
  • Yönetici
  • Tiryaki

• Etkinlik
    0%
    • Tom's Hardware Guide - Türkiye
AMD'nin 64 bit çift çekirdekli işlemcisi Turion 64 X2 rakibi Intel Core Duo'larla burun buruna bir yarışma çıkartıyor - en azından bazı alanlarda. Peki, bu Turion 64 X2 işlemci kullanan bir dizüstü almanız için yeterli mi?

Yazının devamı için tıklayın...
"Küçük beyinler insanlarla, sıradan beyinler olaylarla, büyük beyinler fikirlerle uğraşır..."
TGForumz Üyelik Sözleşmesi ve Kurallar

Çevrimdışı tokatli6061

• Tiryaki
  • **

• Etkinlik
    0%
Bir AMD sever olarak :) bu yeni anlaşılamaz fiyatlandırma olayına AMD neye güvenerek kalkışıyo acaba? fiyatlandırma işlerini yürütenler intelin casusları olsa gerek böyle giderse bi zamanlar AMD vardı intelle rekabet ederdi diyeceğiz aynı başarıma sahip iki işlemci arasında seçim fiyatına göre yapılır ve AMD bu konuda kesinlikle çok çok kötü. biri bu adamlara bunu anlatırsa derin gaflet uykularından uyanırlar... umarım

Çevrimdışı teksilahsor

• Geçerken Uğradım
  • *

• Etkinlik
    0%
Sadece 64 bit olayına dikkat çekmek istiyorum. Dizüstü bilgisayarda henüz Intel 64 bitlerin ismini duymadık. Gerçi 64 bit işletim sistemleri de yaygınlaşmadı ama bir gün 64 bit işletim sistemleri yaygınlaşacak. O zaman Intel'inde 64 bit işlemcileri olacak. AMD'nin o günlerde 64 bit tecrübesi daha ileride olacağına inanmaktayım. Aslında testlerin ek olarak 64 bit işletim sistemlerinde ve 64 bit programlarda da yapılmasının daha gerçekçi bilgiler sunacağı kanaatindeyim.

Çevrimdışı NoMaC

• Geçerken Uğradım
  • *

• Etkinlik
    0%
Teksilah bence de öyle ama 64 bit uyumlu sisteme para dayanmaz diye düşünüyorum. Şimdiye kadar gereksizdi 64 bit. Bence INTEL tam zamanında geçti 64bit işlemcilere...

Turion X2 yazısı için kendi yorumuma gelince; O0
1- amd 65 nm ye geçmeden cache belleğini yükseltemeyecek,
2- yükseltse bile core2duo larda olduğu gibi tek cache bellek kullanması lazım performans için
3- INTEL in genel performansı işlemci teknolojilerine, amd lerin genel performansı frekansa bağlı ve az bir frekans artışı çok yüksek güç gerektirdiği için de dizüstü bilgisayarda pil ömrü amd de çok azalır,
4- INTEL işlemcilerdeki önbelleklerin kullanılmayan kısımlarına enerji verilmemesi teknolojisinin benzerinin bile amd de olmaması amd de gereksiz enerji kullanımını ortaya çıkarır.

Bu yüzden kısaca söyleyeyim amd teknoloji üretemiyor artık. INTEL amd nin cirosu kadar parayı (5 milyar dolar) AR-GE ye ayırıyor. Bu şekilde amd nin INTEL e yetişmesi veya CORE2DUO ya rakip bir işlemci çıkarması imkansız görünüyor... ^-^

Çevrimdışı Chakal

• Forum Üstadı

• Etkinlik
    15%
Ah AMD ah.
1 sene önce başarım liderliği elindeydi ve istediğin fiyattan satabiliyordun. Artık fiyatları kırmanın zamanı geldi. Core2Duo yu yapan Üsküdarı geçti.

Çevrimdışı PaRDuS

• Tiryaki
  • **
  • Çok Uzaklardan...

• Etkinlik
    0%
DPC: AMD ATHLON 3000 1.8 64 bit/ 80 GB samsung Sata HDD/ 512MB Kingston DDR400MHz/ ATI X550 HM 512 MB/ EPOX 8 HEAI MB/ Foxconn TLA 776 Case/ LG DVD-RW/ Creative SB. AUDIGY 7.1/ Air Ties RT101 ADSL //Yorum, Yorumcuya göre değişir///

Çevrimdışı teksilahsor

• Geçerken Uğradım
  • *

• Etkinlik
    0%
Saat hızı olarak AMD işlemciler Intel'in hep gerisinde kalsa da performansı etkileyen diğer bileşenlerden durumu kurtardı. İlginçtir piyasada uzunca süre performans lideri olarak bulundu. Ayrıca günümüzün uygulamaları henüz 1'den fazla çekirdeğe sahip işlemcilerin sınırlarını zorlayacak durumda değiller. Bu işi gerçekleştiren sınırlı sayıdaki uygulamaların bile işlemci çekirdeklerinin hakkını verecek kadar yüklenmediklerini testlerde belirtmişler. İşlemci seçerken dikkat edilecek en  önemli husus hangi amaçla kullanılacağıdır. Testlerde belirtildiği üzere; uzunca süre yüksek performans ta çalıştırılacak sistemlerde Intel işlemciler daha çabuk pil tüketecektir. Bunun haricinde 2 çekirdeğin organizasyonunu Intel işlemciler daha verimli hale getirmişler. Masaüstü sistemler için fiyatın performansa oranı olarak hala AMD işlemcilerin eline su dökecek Intel işlemciler çıkmadı. vs.vs. Bu kıyaslamar bu gün için geçerli ama yarın için geçerli olmayacağını belirtmek isterim. Bir gerçek varki REKABET. Rekabetin olmadığı bir ortamda tek bir liderin bulunduğunu varsayarsak o zaman o lider firmanın teknolojiyi geliştirmesi keyfe keder olacaktır. Ayrıca fiyat politikasıda; "ben belirledim kullanıcı alacak dahası firmamızı ilgilendirmez." gibi bir anlayışa sahip olacaktır. Bu gibi durumları çoğaltmak mümkün. Kim olursa olsun piyasa da tekel olduğu zaman faydası sadece firmayadır. Ancak rekabet olursa son kullanıcılarda bir nebze olsun fayda sağlayacaktır.

(Teknoloji geliştirme demişken AMD'nin hakkını yemiyelim; kullanılmayan ön belleklerin gücünü kesen teknolojiyi Intel geliştirmeden önce sistem boştayken İşlemcinin hızını düşürerek çok önemli miktarlarda güç tasarrufu sağlayan teknolojiyi AMD geliştirdi. Tabi bu tek başına yetmez biz kullanıcılar her zaman için daha fazlasını isteriz :) )
« Son Düzenleme: 22 Eylül 2006, 09:55:17 Gönderen: teksilahsor »

Oceanus

• Ziyaretçi
AMD bir an önce 65nm ye geçmesi lazım yoksa intel piyasayı kapıp fiyatlara bizim fsbye bastığımız gibi basacak ondan sonra NoMaC gibi arkadaşlarımız (amd yi yerin dibine sokan kardeşimiz) ah AMD olsada işlemciler ucuzlasa diyecekler Neyse...
Turion X2 ler ile Core 2duo lar arasında performans farkı pek yok ama ciddi anlamda pil ömrü farkı var AMD bunuda 65nm ye gecerek çözebilir... O0

Çevrimdışı tokatli6061

• Tiryaki
  • **

• Etkinlik
    0%
Alıntı
[Turion X2 yazısı için kendi yorumuma gelince;
1- amd 65 nm ye geçmeden cache belleğini yükseltemeyecek,
2- yükseltse bile core2duo larda olduğu gibi tek cache bellek kullanması lazım performans için
3- INTEL in genel performansı işlemci teknolojilerine, amd lerin genel performansı frekansa bağlı ve az bir frekans artışı çok yüksek güç gerektirdiği için de dizüstü bilgisayarda pil ömrü amd de çok azalır,
4- INTEL işlemcilerdeki önbelleklerin kullanılmayan kısımlarına enerji verilmemesi teknolojisinin benzerinin bile amd de olmaması amd de gereksiz enerji kullanımını ortaya çıkarır.

Bu yüzden kısaca söyleyeyim amd teknoloji üretemiyor artık. INTEL amd nin cirosu kadar parayı (5 milyar dolar) AR-GE ye ayırıyor. Bu şekilde amd nin INTEL e yetişmesi veya CORE2DUO ya rakip bir işlemci çıkarması imkansız görünüyor... /quote]

Arkadaş cache belleğe neden takıldığını biliyormu bilmiyorum? ama cpu-z programının belleklere erişim zamanlarını gösteren uygulamasını çalıştırıp bi baksın sonra AMD sistemle bunu yapsın görecektir ki intel işlemcilerin l2 önbelleğe erişim süresi AMD işlemcilerin sistem ram'ine erişim süresinden biraz hızlı. bu durumun dahili bellek kontrolcüsünden olduğunu anlamasını beklemiyorum ama yinede söylemiş olayım. intel böyle bi teknoloji geleştiremediği için fsb ye yüklenip durmak zorunda kalıyo buda AMD nin cirosu kadar parayı AR-GE diye  başka işlere yatırıyo izlenimi veriyo ::D bugün çoook öğündüğü core işlemcilerle teknoloji üretemiyo denilen AMD nin pentiumlara vermiş olduğu cevap olan K8 mimarili 90nm üretim süreçli Athlon64 ler kıyaslanıyo ki buda AMD nin intelin kaç sene önünden gittiğini gösteriyo bence. bu arada enerji tüketimi konusunda intelin biraz gerisinde duran AMD işlemciler 90nm intel işlemciler 90nm olsalar ne olur bilemiyorum :) iki çekirdek için tek L2 ön bellek konusundada şunu sorayım arkadaşa; çekirdeklerden biri tüm ön belleği kullandığında ikinci çekirdeğin performansı ne olacak? AMD nin çekirdek başına l2 kullanmasını belki anlarsın bu soruyu düşünüp?

Oceanus

• Ziyaretçi
Tokatlıya benden +1 hatta +sonsuz O0
Boşver tokatlı abi birileri intele takmışlar sadece pentium D leri övüp övüp duruyorlardı ne oldu test sonucları X2 daha iyi olduğunu söylüyor Neymiş conroe gelmiş amd den %25 daha hızlıymış zaten fiyat farklarıda %25 ayrıca 65 nm işlemci ile 90nm işlemcileri karşılaştırmak pek mantıklı değil çünkü AMD X2 ve FX serisi pentium D ve pentium Extreme serilerine karşılık gelir...Conroe nin rakibi gelecek...

Çevrimdışı Chakal

• Forum Üstadı

• Etkinlik
    15%

Okumak İsteyebileceğiniz Benzer Konular

Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
13 Yanıt
595 Gösterim
Son İleti 17 Haziran 2006, 21:43:08
Gönderen: yavuzkenan
13 Yanıt
657 Gösterim