TırnakMakası

Gönderen Konu: Core 2 Çiftliğinde Bir Gezinti: Yedi P965 Anakart Karşılaştırıldı  (Okunma sayısı 1659 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı BigBrother

• TGForumz Yönetim
  • Yönetici
  • Tiryaki

• Etkinlik
    0%
    • Tom's Hardware Guide - Türkiye
Intel'in Core 2 Duo işlemcilerine yardımcı olarak çıkarılan P965 yongaseti artık ucuzundan pahalısına pek çok modelle karşımıza geliyor. Bu incelememizde altı farklı üreticiden yedi modeli karşılaştırıyoruz.

Yazının devamı için tıklayın...
"Küçük beyinler insanlarla, sıradan beyinler olaylarla, büyük beyinler fikirlerle uğraşır..."
TGForumz Üyelik Sözleşmesi ve Kurallar

Çevrimdışı aslanistan

• Meraklı
  • **

• Etkinlik
    0%
Benzer bir AMD anakart testini de görmek isterim...
Kasım Chip dergisinde ayrıntılı bir test bulunması(intel e daha az yer verilmişti ama) bu yazıyı okurken pekte acele etmeme gerek bırakmadı önceden daha bi erkenden okurduk sanki bu incelemeleri...
gigabyte ep35c-ds3r
intel e8400
crucial 2x1GB ddr2 1066 (@800MHz cl4 )
sapphire amd hd 3870 512MB
WD Cavalier Black sata2 1.0 TB 32MB cache
samsung t200

Çevrimdışı visualize

• Geçerken Uğradım
  • *

• Etkinlik
    0%
sonuc kısmında her karta bir paragraf ayrılmıs ama secim yapılmamıs
f/p oranıyla ds3 diyorum ben ama sizlerin görüsü ne bu konuda ?  f/p acısından.

Çevrimdışı ZEUS__

• Geçerken Uğradım
  • *

• Etkinlik
    0%
iyi güzel de yapılan o/c testleri anlamsız olmamış mı?tüm dünya 965 yongasının e6600 ve üstü 4 mb cache li işlemcilerde 400 fsb civarında takıldığını biliyo...işlemci e6300 olsaydı iyi bi ramle abit ve msi hariç diğer anakartlarla 500 fsb üstü yapmanız pekte zor  olmazdı...zaten fsb rekoru en son hatırladığım ds-3 ile kırılmıştı 613 fsb ile..diğer testler güzel ama.. O0

@visualize;hocam sana ds-3 yakışır diyorum ben sana GS bu kadar sıkıntıdayken başka anakart olmazz ::D

Çevrimdışı visualize

• Geçerken Uğradım
  • *

• Etkinlik
    0%
iyi güzel de yapılan o/c testleri anlamsız olmamış mı?tüm dünya 965 yongasının e6600 ve üstü 4 mb cache li işlemcilerde 400 fsb civarında takıldığını biliyo...işlemci e6300 olsaydı iyi bi ramle abit ve msi hariç diğer anakartlarla 500 fsb üstü yapmanız pekte zor  olmazdı...zaten fsb rekoru en son hatırladığım ds-3 ile kırılmıştı 613 fsb ile..diğer testler güzel ama.. O0

@visualize;hocam sana ds-3 yakışır diyorum ben sana GS bu kadar sıkıntıdayken başka anakart olmazz ::D

o zaman sen diyorsunki 6600 ve üzeri alıcaklar 965 yongalı anakart almasın  6400 alıcam 2.el falan bulursam uygun denk gelirse 6600 alıcam.  bu söylediklerini göz önünde bulundurucam tabi saol :)

Çevrimdışı agenor

• Geçerken Uğradım
  • *

• Etkinlik
    0%

o zaman sen diyorsunki 6600 ve üzeri alıcaklar 965 yongalı anakart almasın  6400 alıcam 2.el falan bulursam uygun denk gelirse 6600 alıcam.  bu söylediklerini göz önünde bulundurucam tabi saol :)

Ustalar 10 Aralık 2006 tarihindede aynı görüşe sahipmisiniz?
Yani bu 6600 için uygun anakart yokmu?
Yani hangi yongalı anakart almak lazım? Kafa allak bullak oldu vallaha.
Şimdi kafayı taktım 6600'e bi yerlerde 6400'lerin 3,2Ghz hızına çıktıklarını okudum, o/c ile. şimdi bu 6600 4Mb diye almak yerine 6400 alıp o/c etmeden kullansak oyun haricinde nerde yardımı olur bize? Grafik programlarında ne faydası ne eksiği olur?
Selamlar/Saygılar

Çevrimdışı Power7Gear

• Geçerken Uğradım
  • *

• Etkinlik
    0%
Tomshardware'ı direkt olarak kınıyorum.

AB9 PRO Abit'in yüz karasıdır, nasıl oluyor dabirinci seçilmiş bu yazıda onu bilemiyorum tabi...

Abi AB9 PRO'lardan bazıları 360 FSB sınırını geçememektedir.

Aynı soruna yabancı bir sitede daha rastladım.
Şöyle diyor:

Overclocking wasn’t a horrible experience, but it wasn’t that great either. I used a Core 2 Duo E6300 that has on two separate occasions with different hardware, has been proven to reach 3.51GHz on less than 1.5v. Unfortunately, this CPU was obviously held back by the AB9 Pro as it was incapable of going past 360MHz FSB stable. I was able to get the system to post as high as 375MHz FSB, but not any more than that. 1MHz more and the system would instantly hard lock. At 375MHz the system would reboot while running Orthos after about 20 or 30 minutes. The chipset remained fairly cool during overclocked operations. Of course, reports in various forums and web sites show that some of the AB9 Pros are capable of doing more. So it is very possible that different combinations of hardware might yield better results, or we simply received a less than stellar sample here which is entirely possible as this is a retail board.

Devamı:
http://www.hardocp.com/article.html?art=MTIwMCwxLCxoZW50aHVzaWFzdA==

Herkese saygılar, anakart alırken alan arkadaşların tecrübelerine bakmanızı netteki siteleri çok fazla göz önünde bulunmamanızı tavsiye ederim.

Okumak İsteyebileceğiniz Benzer Konular

Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
10 Yanıt
754 Gösterim
Son İleti 09 Ekim 2007, 19:30:19
Gönderen: olumlucumle
17 Yanıt
1241 Gösterim
Son İleti 09 Mart 2009, 22:28:59
Gönderen: cirkinkr4l
0 Yanıt
202 Gösterim