TırnakMakası

Gönderen Konu: Core i7 - Phenom II Hızaşırtma Karşılaştırması  (Okunma sayısı 1353 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı BigBrother

• TGForumz Yönetim
  • Yönetici
  • Tiryaki

• Etkinlik
    0%
    • Tom's Hardware Guide - Türkiye

İşlemci mimarisi üzerinde yapılan önemli değişikliklerden yola çıkarak AMD'nin en hızlı 45 nm işlemcisiyle Intel'in orta seviye Core i7 920 işlemcisini hızaşırtma (overclock) yetenekleri açısından karşılaştırmaya karar verdik. Bu yazıda her bir platformun nasıl hızaşırtıldığını, ne kadar ısındığını, maliyetini, en yüksek hızlarında ne kadar başarım sunduklarını ve tabi ki bir sonraki yükseltmeniz için hangisini tercih etmeniz gerektiğini bulacaksınız.

Yazının tümü için tıklayın...
"Küçük beyinler insanlarla, sıradan beyinler olaylarla, büyük beyinler fikirlerle uğraşır..."
TGForumz Üyelik Sözleşmesi ve Kurallar

Çevrimdışı beytekin45

• Eski Kurt

• Etkinlik
    63%
Ynt: Core i7 - Phenom II Hızaşırtma Karşılaştırması
« Yanıtla #1 : 14 Ocak 2009, 15:16:37 »
Phenom2 beklediğim gibi çıktı, önceden söylenenlerin (hız aşırtma ve başarım konusunda) abartı olduğu da bir gerçek. Her ne olursa olsun Phenom2 işlemcilerin alınabilir bir başarım sunduğu da bir gerçek. Asıl merak ettiğim ise çarpan kilidi açık olmayan 920 işlemcisi; onun o/c performansını ne zaman görebileceğiz merakla bekliyorum.
PhenomII X3 720@X4 3600MHz, MSI DKA790GX,Team Xtreem Dark 2*2 GB DDR2 1066MHz, 2*250 GB Seagete (Raid0), SPARKLE 8800GTS 512 MB (g92), Antec Neopower 480W, Skystar2. INCA IL-822A 22" 2ms DVI

Çevrimdışı olumlucumle

• Kıdemli Üye

• Etkinlik
    0%
« Yanıtla #2 : 14 Ocak 2009, 20:24:21 »
çarpan kilidi açık olmayan 920 işlemcisi; onun o/c performansını ne zaman görebileceğiz merakla bekliyorum.

testte zaten bir i7 920 var ve iki işlemcinin de oc lu sonuçları konulmuş.
Rise The Riders of Theoden!
Swords shall be shaken.
Shields shall be splintered.
A sword day!A red day!
When the Sun rises...

BAN

Çevrimdışı beytekin45

• Eski Kurt

• Etkinlik
    63%
« Yanıtla #3 : 14 Ocak 2009, 20:41:19 »
testte zaten bir i7 920 var ve iki işlemcinin de oc lu sonuçları konulmuş.

920 derken "Phenom II X4 920" yi kastetmiştim; i7 920 yi değil. Aslında bu isim benzerlikleri hiç iyi olmadı, bir birine karışması gayet normal.
PhenomII X3 720@X4 3600MHz, MSI DKA790GX,Team Xtreem Dark 2*2 GB DDR2 1066MHz, 2*250 GB Seagete (Raid0), SPARKLE 8800GTS 512 MB (g92), Antec Neopower 480W, Skystar2. INCA IL-822A 22" 2ms DVI

Çevrimdışı olumlucumle

• Kıdemli Üye

• Etkinlik
    0%
« Yanıtla #4 : 14 Ocak 2009, 23:34:19 »
920 derken "Phenom II X4 920" yi kastetmiştim; i7 920 yi değil. Aslında bu isim benzerlikleri hiç iyi olmadı, bir birine karışması gayet normal.

:yamul: anlaştık o zaman abi  O0
Rise The Riders of Theoden!
Swords shall be shaken.
Shields shall be splintered.
A sword day!A red day!
When the Sun rises...

BAN

Çevrimdışı MaRIkO

• Kıdemli Üye
  • kromosto

• Etkinlik
    6%
« Yanıtla #5 : 14 Ocak 2009, 23:53:46 »
amd isim taklidi işine girdi ortalık karıştı :)

Çevrimdışı Detay

• Meraklı
  • **

• Etkinlik
    1%
« Yanıtla #6 : 15 Ocak 2009, 11:45:47 »
amd isim taklidi işine girdi ortalık karıştı :)

o kadar da yüklenmeyin firmaya be  @:b

Çevrimdışı MaRIkO

• Kıdemli Üye
  • kromosto

• Etkinlik
    6%
« Yanıtla #7 : 15 Ocak 2009, 12:01:18 »
yok benim amacım yüklenmek değil sadece bana göre gereksiz iş yaptılar.

Çevrimdışı Detay

• Meraklı
  • **

• Etkinlik
    1%
« Yanıtla #8 : 15 Ocak 2009, 14:32:07 »
evet verilen isim biraz öyle açıkçası,
Ancak AMD hakkındaki yorumlarım, fiyat performans dengesinin muhtemelel birkaç aylık periyod içerisinde çok makul ve kolay alınabilir seviyelere (pazar politikası) çekilerek dar da olsa pazar payı kapacagı şeklinde.
Şirketin kendisi de en iyiye oynamadıgının bilincinde diye düşünüyorum. Girdigi mali kriz, üstlendigi hibrid platform pazarı gibi kolay atlatılabilir olmayan sıkıntılarla da yüzleşiyor. Belki farkındalıkla belki de farkında olmadan orta üst sınıfın f/p şampiyonu  olan ürünlerle  ayakta kalma savaşını sürdürüyor. Rekabeti tetikleyen ve bizleri tekelden kurtaran politikasını, taklitlerle başlayan ve özgünleşen halini hep minnetle karsıladım. Tam bir upgrade gerektirmeden yeni bir mimariyi minimum degişiklikle (sadece CPU) sunabilmesi rekabet edemese de hoş.

Çevrimdışı MaRIkO

• Kıdemli Üye
  • kromosto

• Etkinlik
    6%
« Yanıtla #9 : 15 Ocak 2009, 14:35:34 »
doğru ama amd'de bu uyum işini hayrına yapmadıki intelle rekabet edemediği için tek şansı böyle bir uygulama oldu. bu uyum işinide yapmasa satışları inanılmaz düşük olurdu.

Çevrimdışı Detay

• Meraklı
  • **

• Etkinlik
    1%
« Yanıtla #10 : 15 Ocak 2009, 15:13:28 »
Ati ile birleşme kararını takip eden 2007 yılını 754 milyon $ zarar ve 2008 bütçesini de açıklamadıgı halde muhtemel zararla kapattıgını düşündügümüz halde can çekişiyor da olsa etkin ar-ge çalışmalarını sürdürüyor. Fanatik Amd li oldugum düşünülmesin. Ancak daha 2 yıl öncesine kadar imajı ciddi biçimde zedelenen ve tahtından olan intel için hamle yapma vaktiydi.Intel dogru zamanda, dogru kararlarla begenimizi kazanan performans ürünleri gösterdi bize. Amd için hala takdire deger buldugum Intel'in %10 u kadar bütçe (son zamanlarda dengesi degişmiş olabilir Athlon 64 mimarisi açıklanırken Forbes dergisinde dev şirketlerle ilgili yazılmış makale de karşılaştırma endeksi öyle idi) ile kısıtlı pazarına ragmen hala ayakta kalabiliyor olması.
Ben sadece kullanıcılar olarak yerli yerinde eleştiriler yapılması taraftarıyım. Yıllardır kulaktan dolma  yapılan Amd çok ısınır, Pentium 4 çok daha iyidir, Amd deki çalışanlar dogru düzgün çalışmıyor mu , Turion işlemciler Celerondan bile kötüdür gibi tuhaf ve ezber cümlelere karşıyım.
Hiç kullanmadan ve sentetik testlere bakarak bu işlemci bi b..a yaramaz gibi, emek verilmiş materyale yersiz degerlendirmeler yapıldıgını görünce üzülüyorum diyeyim.

Çevrimdışı MaRIkO

• Kıdemli Üye
  • kromosto

• Etkinlik
    6%
« Yanıtla #11 : 15 Ocak 2009, 15:44:51 »
sana katılıyorum ama bana göre son aralar bahsettiğin kulaktan dolma bilgiler genelde amd lehine olmaya başladı. anlamadığım bir şekilde inanılmaz bir amd savunma güdüsü var insanlarda (senin yazdıklarınla alakalı değil sen bu tip bir imada bulunmadım yanlış anlaşılmasın). bunun aynısı athlon64 çıkığında intel için vardı, insanlar gerekli gereksiz inteli savunmak için sıraya girmişti.

testlerin bir kısmı yanlı bir kısmı yanlış bir kısmı tamamiyle sentetik olsada artık çoğu siteden güzel ve mantıklı testlere ulaşabiliyoruz yani testler konusunda çok sıkıntı olmadığını düşünüyorum ama genede ezber cümleler ve yersiz değerlendirmeler konusunda yazdıklarına katılıyorum. hele bu işlemci hiçbirşeye yaramaz gibi saçma değerlendirmeler konusuna tamamiyle katılıyıorum.

Ama genede ortalıkta dolaşan amd tekeli kırıyor amd olmasaydı şöyle olurdu böyle olurdu cümleleriyle başlayarak amdye destek veren yorumlarada karşıyım. gene yanlış anlaşılmasın amdnin intelin tekelini kırması ve piyasaya katkısı ile bize sağladığı avatajları inkar etmiyorum ama bu sağladığı avantajların amdnin işlemcilerinin performansını daha iyi yapmayacağı dolayısıyla ben işlemci seçerken seçimimi etkilemeyeceği ortada ve bu şekilde ortada dolaşan bu tip yorumlarda komik oluyor.

Amd uzun süre sonra phenomII lerle intele bir miktar yaklaşabildi yani aradaki farkı kapatabildi diyelim ama performans olarak hala üst seviyede intel ile yarışabilecek noktada değil. corei7 lerin performansı ortada hatta bana göre x58 çipsetindeki bazı sorunlardan dolayı corei7 şu anda gösterebileceği performanstan daha azını sunuyor (bu konudaki düşüncelerimin detayını bu konuyla alaksız olacağı için burda belirtmeyeceğim). Ama bu bana göre amdnin kötü yolda olduğunu göstermiyor çünkü bana göre şu anda amdnin intel ile üst seviye yarışmaya ihtiyacı yok orta ve alt seviyede yeterince pazar payı alabilirse bence çok güzel. Amd belki hayrına yapmadı ama am3 am2 uyumluluğu özelliklede ekonomik krizin olduğu bir dönemde çok güzel bir hamle oldu. Tabii amdnin ekonomik krizi tahmin ederek önceden böyle birşey planladığını sanmıyorum ama sonucu iyi oldu. Intel ddr2 den yeni nesil ile tamamiyle vazgeçmişken amd yeni nesil işlemcilerininde ddr2 uyumlu olması amd için büyük artı. Sonuçta amdnin durumunu kesin olarak corei5 in çıkışıyla daha iyi değelendirebileceğiz ama bana göre hızlı bir şekilde yeni bir mimariye ihtiyacı var. Seninde söylediğin gibi karşısında o kadar büyük bir intel varken daha da zora düşmek istemiyorsa athlon64 ile yaptığı kadar olmasa bile performans zıplaması yaratacak bir işlemci serisine ihtiyacı var.

Çevrimdışı Detay

• Meraklı
  • **

• Etkinlik
    1%
« Yanıtla #12 : 15 Ocak 2009, 16:17:34 »
Farklı şeyleri düşünmüyoruz zaten :) Şu durumda farkında olarak yada olmayarak pazardaki konumunu belirledi. Fiyat avantajını X2 serisini takip eden bir liste ile sürdürürse ekonomi sınıfının lideri olacagı açık. Ve evet amd platformunun fanatik sempatizanları da intel için aynı şişirme yorumları yapıyorlar haklısın.
Sıradan bir ev kullanıcısının işlemciye 100$ dan fazla para veriyor olmasını (hatta 100$ ı bile) tüketim çılgınlıgı olarak karşılıyorum. ve 70 dolara işlemci (x2 5200) 85 dolara da performanslı ve entegre grafik çözümlü bir anakart sunan (780G)  sunan altyapıyı takdire deger buluyorum. Intel'e karşı da sempatim açık ancak sıradan bir kullanım için yarattıgı çözümleri verdigi performansla kıyaslayınca fahiş fiyatlı buluyorum.
Şimdilik almayacagım sistem için de henüz avuçlarımı kaşımıyorum ( Core i7 )  :melek:
(dürüst olayım Video render için bi tane alıcam :D )

Çevrimdışı tokatli6061

• Tiryaki
  • **

• Etkinlik
    0%
« Yanıtla #13 : 15 Ocak 2009, 18:25:47 »
Phenom 2 işlemci serisi bence düşünülünden daha öte bir sıçrama. şimdi mukayese edilen corei7 işlemcileri rakip olarak almayan, core 2 quad serisinin rakibi işlemciler olarak düşünülmesi gereken işlemciler. ama gösterdiği performans ile corei7 muadili olarak düşünülebilmeyi başardı şimdiden. benim asıl önem verdiğim olayı çıkılan yüksek hızlar. ilk phenom işlemciler 3ghz görmesi hayaldi (standart hız olarak, o/c değil) yazıda belirtildiği gibi 140w seviyesine ulaşan işlemciler yapmak zorunda kalan AMD, phenom 2 ile 125w ile 3ghz hızında serin çalışan işlemci üretmesi çok önemli. ATi ile birleşme sürecinin ilk zamanlarını ve devamını bi hatırlarsak bu işlemcilerin kıymeti dahada artıyo. o günlerde AMD sadece fiyat indirmekle yetiniyodu yeni işlemci çıkartması, rakibe cevap vermesi bir seneyi buluyodu her alanda. bu yeni seri ile artık sıkıntılı günlerin bitmekte olduğunun sinyalini verdi bence tıpkı 4000 serisi ekran kartlarında olduğu gibi. artık athlon64 ile yaptığı çıkışı tekrarlamasını bekleyebiliriz diye düşünüyorum.

Çevrimdışı omerbas52

• Geçerken Uğradım
  • *

• Etkinlik
    0%
« Yanıtla #14 : 16 Ocak 2009, 15:20:02 »
İntel üst seviye Amd fiyat performans işlemci yapıyor diyorsunuz da bugün şu siteyle karşılaştım.Gerçi ne kadar doğru bilmiyorum ama sizle paylaşmak istedim

+Quad-Core+AMD+Opteron+8354]Buradan siteye girinBuradannn
« Son Düzenleme: 16 Ocak 2009, 15:26:03 Gönderen: omerbas52 »

Okumak İsteyebileceğiniz Benzer Konular

Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
1 Yanıt
195 Gösterim
Son İleti 20 Ağustos 2008, 13:44:27
Gönderen: alessea
16 Yanıt
759 Gösterim
Son İleti 28 Kasım 2008, 01:27:34
Gönderen: xdelectronics