TırnakMakası

Gönderen Konu: DDR3-1333 Hızında Hangi Bellek En Düşük Gecikmelere Sahip?  (Okunma sayısı 622 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı BigBrother

• TGForumz Yönetim
  • Yönetici
  • Tiryaki

• Etkinlik
    0%
    • Tom's Hardware Guide - Türkiye

DDR3'ün standart hızları DDR2'lerde olduğundan çok daha uzun bir süre zarfında ortaya çıktı. DDR3-1066, 1333 MHz hızlarının, DDR2-533, 667 ve 800 MHz hızlarının yerini alabilmesi için aradan birkaç ay geçmesi gerekti. Üstelik yine DDR2 belleklerde de örneklerini gördüğümüz üzere "standart" olmayan hızlara sahip ürünlerde çıkarıldı ancak çoğu kullanıcı standart hızlara sahip ürünlerle karşılaşıyor ve satın alıyorlar.

Yazının devamı için tıklayın...
"Küçük beyinler insanlarla, sıradan beyinler olaylarla, büyük beyinler fikirlerle uğraşır..."
TGForumz Üyelik Sözleşmesi ve Kurallar

Çevrimdışı HumBaba

• Eski Kurt

• Etkinlik
    0%
Ynt: DDR3-1333 Hızında Hangi Bellek En Düşük Gecikmelere Sahip?
« Yanıtla #1 : 03 Şubat 2008, 01:12:19 »
 combo anakart alalım mı?....
Toms Hardware Quiet ...?
Memleketiniz?: Dünya/Güneş Sistemi
Dark Tranquillity-The Mind's Eye[/right

CkocabaS

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 03 Şubat 2008, 01:14:54 »
amd nin am2+ hamlesi daha yeni ve amd hala ddr2(1066) desteği veriyor...sırf buna bakarak combo bir karta gerek görmüyorum...ddr3 ddr2 nin üstüne fark edilir bir katkıyı uzun dönemde sağlayamaz ve fiyatlarda amd sayesinde orantılı kalır düşüncesindeyim

Çevrimdışı Mickcasey

• Geçerken Uğradım
  • *

• Etkinlik
    0%
« Yanıtla #3 : 13 Nisan 2008, 18:20:51 »
Bu test ettıgınız ramlerden OCZ PC3-10666 ReaperX HPC Enhanced Bandwidth modelını kullanıyorum ve test sıstemınızle bırebır aynı anakartımda asus extreme modelı sızın yaptıgınızz gıbı ramlerın deafult hızı olan 1066mhzden elle 1333 cıkardım voltaj olarak 1.8 volt zamanlama olarakda 6 5 5 18 verdım su an vısta 32 bıt kullanıyorm ve ramımı 2.8gb goruyor sorunum ıse 1 2 saat oyundan sora bazen mavı ekran cıkıp restart atıyor. Bunun nedenı ramdenmı kaynaklanıyor voltu 1.85e mı cekmem gerekıyor. Yoksa vıstanın 2.8gb gorup tam olarak 4 gb gormemesının bunun uzerınde bır etkısı varmı.

Çevrimdışı BigBrother

• TGForumz Yönetim
  • Yönetici
  • Tiryaki

• Etkinlik
    0%
    • Tom's Hardware Guide - Türkiye
« Yanıtla #4 : 14 Nisan 2008, 05:43:37 »
Sayın Mickcasey,

Her ne kadar bu inceleme yurtdışı kaynaklı olsa da kendi deneyimlerimizden yanıtlayalım.

Öncelikle 4 GB görmeme konusu donanımsal değildir ve belleğe ilişkin hızaşırtma ve mavi ekranla ilgisi yoktur. İşletim sisteminiz 32 bit yönergelerle 3.2 GB üstü adresleme yapamadığından "rapor edilen" bellek az görünmektedir.

Aynı üretim sürecinden geçseler de ürünlerin niteliği farklılık gösterir ve buna bağlı olarak hızaşırtma yetenekleri ve gereken ayarlar da değişir. Bunu yalnızca bellek değil tüm bileşenler için geçerli olduğu düşünüldüğünde konu daha da karmaşık olacaktır. Deneme yanılma yaparak ve tanımlanan hız değerleri dışında çalışmaya uygun olmadığını düşündüğünüz donanımı gözden geçirerek belki bir sonuca ulaşabilirsiniz.

Üreticilerin aslında amatör bir hobi olan hızaşırtma konusunu gösteriş malzemesi yapması yanında, bu hızlarda sağlıklı çalışma garantisi "vermediklerini" anımsatalım ve dolayısıyla bu işlerin bir standardı bulunmadığını, yalnızca deneyimlerin paylaşılmasına dayanan bazı sonuçlara varılabileceğini belirtelim.
"Küçük beyinler insanlarla, sıradan beyinler olaylarla, büyük beyinler fikirlerle uğraşır..."
TGForumz Üyelik Sözleşmesi ve Kurallar

Okumak İsteyebileceğiniz Benzer Konular

Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
9 Yanıt
535 Gösterim
Son İleti 02 Haziran 2007, 01:54:01
Gönderen: Zymenn
13 Yanıt
763 Gösterim
Son İleti 23 Kasım 2008, 11:13:14
Gönderen: Stuff
5 Yanıt