TırnakMakası

Gönderen Konu: Fizik, Oyunlarda Üçüncü Ayak mı Oluyor?  (Okunma sayısı 1445 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı BigBrother

• TGForumz Yönetim
  • Yönetici
  • Tiryaki

• Etkinlik
    0%
    • Tom's Hardware Guide - Türkiye
Fizik, Oyunlarda Üçüncü Ayak mı Oluyor?
« : 02 Haziran 2006, 18:21:59 »
Newton kafasının üstüne düşen elmayı eline alıp yerçekimini keşfettiğinde, 350 yıl sonra oyun geliştiricilerini çözülmesi gereken bazı sorunlarla baş başa bırakacağından habersizdi.

Yazının devamı için tıklayın...
"Küçük beyinler insanlarla, sıradan beyinler olaylarla, büyük beyinler fikirlerle uğraşır..."
TGForumz Üyelik Sözleşmesi ve Kurallar

Farera

• Ziyaretçi
Ynt: Fizik, Oyunlarda Üçüncü Ayak mı Oluyor?
« Yanıtla #1 : 02 Haziran 2006, 21:17:39 »
ilginç bi gelişme olacak merakla bekliyoruz

Çevrimdışı OuzDayı

• Geçerken Uğradım
  • *

• Etkinlik
    0%
« Yanıtla #2 : 02 Haziran 2006, 23:08:41 »
Aslında bu donanım PC aleminde bir ikileme sebep oluyor. Bir tarafta teknolojinin önünü alamamız sonucu sürekli olumlu yönde gelişmesi, diğer yanda ise sürekli upgrade peşinde koşuşturma sonucunun ortaya çıkması. Ama ne olursa olsun, gelişme gelişmedir ve PC üzerindeki gelişmeler kaçınılmazdır  8)

Umarım fizik kartının fiyatları makul seviyelere iner ve ekran kartlarındaki ayın oyun muhabbetleri yapılmaz. Bir alet çıkar ve uzun zaman bizi idare eder...

azureus

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 03 Haziran 2006, 00:08:42 »
kafam ekran kartlarının da bu işi yapıp yapmayacağı konusunda karışıyor.

Çevrimdışı Darkchild

• Onursal Üye
  • Sert Bakışlı ,Haşin Çocuk !! :)

• Etkinlik
    0%
    • Auzentech X-Fi Prelude 7.1 Soundcard
« Yanıtla #4 : 03 Haziran 2006, 10:37:44 »
ekran kartlarımı ? bunu adamlar yazdığı programlarla yapıyo diye biliyorum.. yani fizik olayı programcıların yeteneklerine bağlı artık.. daha doğrusu yaratıcılıklarına...

evin çatısından düşen bi varilin nasıl ne şekilde yere düşüp.. hoplaya zıplaya nasıl gideceği ve nasıl duracağı örneğin..

ben programcı olsaydım ve bi oyun yapsaydım::

gerçek hayatta bazı şeylerin nasıl harekett ettiğini araştırmalar yaparak izler oyuna öle aktarırdım.. ondan sonra da oyunu gerçek fizik çalışmaları izlenerek fizik motoru yaratıldı diye pazarlayıp satardım..  8) ^-^ >:D  (sırıtıyorum ama ciddiyim aslında inanın)

*saçmaladıysam kusura bakmayın daha yeni uyandım yaa  :(

((bu arada ben yazıyı da okumadım))
« Son Düzenleme: 03 Haziran 2006, 10:40:50 Gönderen: Darkchild »
ilk hatanın eseriyim beni hiç unutamazsın...

Çevrimdışı levis

• Kıdemli Üye

• Etkinlik
    100%
    • ogame
« Yanıtla #5 : 03 Haziran 2006, 10:49:15 »
Ne yani şimdi bilgisayara bide fizik kartımı takacaz. Hımmm takalım onuda takalım. Hatta fizik kartından sonra bide psikolok kartınıda yapsınlar onuda takalım. Sonra bilgisayar bize isyan etsin. Yok aga ben sevmedim bunu. :)
P6T DeluxeV2
Intel Core i7 940, 2.93 GHz
Zotac GTX 295
BIGBOY 2048MB 1333MHZ DDR3
Creative X-Fi Titanium, EnermaxGalaxy1000WPSU
Seagate 750 GB, Seagate 1,5 TB , Samsung 1 TB Hdd,
Inca 22" LCD ve Inca 20" LCD Monitör,
GigaworksS750 7.1

Çevrimdışı zombie

• Kıdemli Üye
  • THG Çekiççisi

• Etkinlik
    0%
    • www.goptagel.com
« Yanıtla #6 : 03 Haziran 2006, 15:41:05 »
ekran kartlarımı ? bunu adamlar yazdığı programlarla yapıyo diye biliyorum.. yani fizik olayı programcıların yeteneklerine bağlı artık.. daha doğrusu yaratıcılıklarına...

evin çatısından düşen bi varilin nasıl ne şekilde yere düşüp.. hoplaya zıplaya nasıl gideceği ve nasıl duracağı örneğin..

ben programcı olsaydım ve bi oyun yapsaydım::

gerçek hayatta bazı şeylerin nasıl harekett ettiğini araştırmalar yaparak izler oyuna öle aktarırdım.. ondan sonra da oyunu gerçek fizik çalışmaları izlenerek fizik motoru yaratıldı diye pazarlayıp satardım..  8) ^-^ >:D  (sırıtıyorum ama ciddiyim aslında inanın)

*saçmaladıysam kusura bakmayın daha yeni uyandım yaa  :(

((bu arada ben yazıyı da okumadım))

doğru mesela ben medal of honor pacific assault taki fizik hatalarını hala unutmadım.. yerdeki varile ateş ettiğinde kare atlayarak ilerliyordu garip şekilde..

sanıyorum bu fizik kartı fps leri artık gerçekten simülasyon yapmak için kullanılacak. güzel ekran görüntüleri getirsinler, bir görelim.. yazıdaki tek görüntüde çok da fazla bir fark görünmüyordu.

Çevrimdışı Darkchild

• Onursal Üye
  • Sert Bakışlı ,Haşin Çocuk !! :)

• Etkinlik
    0%
    • Auzentech X-Fi Prelude 7.1 Soundcard
« Yanıtla #7 : 03 Haziran 2006, 16:42:34 »
ya half life 2 de ki fizik motoru çok iyi diyolardı ama hiç oynamadım half life 2..  çok olumsuz düşünmesem de.. biraz da ekran kartı sattırmak için bi hile olabilirmi diye düşünüyorum..

evet gerçekçi fizik hareketleri için daha çok FPS ve daha iyi bi kart gerekebilir ama bu bana göre şart değil..

bana göre hala asıl iş programcılara düşüyo..  şimdi fizik motoru iyi yazılmamış bi oyuna bi ekran kartı alırsan nolcak.. herşey çok gerçekçi mi hareket etcek ?? hayır..  yani burdan yola çıkarak.. oyunların içindeki fizik motorounun şu ekran kartları alındığında fiziklerin daha gerçekçi olacağı sölenir kesin yakında..   ;D ;D

ondan sonra herkes daha gerçekçi fizik hareketleri için.. bahsedilen ekran kartlarına para bayılmaya başlar..  tam zengin çocuklarını yolmak için iyi bi yol bu.. ama benimki sadece bi düşünce..  biraz cin düşünndüm..
ilk hatanın eseriyim beni hiç unutamazsın...

azureus

• Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : 03 Haziran 2006, 21:34:48 »
Onurum bir kere şu ayrımı yapmak lazım fizik kartı ve ekran kartı birbirinden farklı bileşenler. :) O resimdeki kart ekran kartı görünümünü andırsa da aslında bir fizik kartı. Sadece fizik hesaplamaları yapıyor yani. Bir Tomahawk güdümlü füzesinin birkaç binayı yerle bir etmesini aklında canlandır. kaç milyar parça etrafa saçılacak bir hayal et. Bunu grafik oluşturabilmek (ya da görüntüyü hızlandırmak) için kullandığımız ekran kartı tek başına nasıl gerçekleştirebilecek? İşlemciler de şimdilik oldukça yetersiz ve bu iş için dizayn edilmediklerine göre fizik kartı sahibi olmak mantıksız olmayacaktır belki ilerde fakat yazıda belirttiğim gibi şuanda neyin ne olacağı da belirsiz  :-\
« Son Düzenleme: 03 Haziran 2006, 21:36:37 Gönderen: Azureus »

Çevrimdışı _ArEs_

• Meraklı
  • **
  • ♂+♀=♥-ThG

• Etkinlik
    0%
« Yanıtla #9 : 04 Haziran 2006, 00:07:18 »
Bence hepsinin çaresini bulur bu japonlar amerikalılar fln onlar ne cindir onlar
fazla sürmez bence

Çevrimdışı r-m-v-c

• Yeni Üye
  • *

• Etkinlik
    0%
« Yanıtla #10 : 06 Haziran 2006, 09:52:40 »
baya hoş güzeş bişeyy ancaa masraff cıkıyorr yine gidecek paracıklarrr  :P

timsah

• Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : 16 Haziran 2006, 23:00:12 »
Cebimize zarar gelişmeler bunlar . :(

ckocabas

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : 16 Haziran 2006, 23:10:58 »
ben atinin crossfire düzeninde bir vga ya fizik hesaplatması yaptırıp diğerine kalan işleri yaptırması olayını sevdim.bu şekilde olursa sli yada crossfire ile 2 ekran kartı ile yola devam edilir.fizik kartıyla uğraşmayız birde.ati 1900ün yanında 1600ile fizik hesaplaması yapmıştı hatırlarsanız ve bir fizikkartı 250dolar seviyesinde iken 1600pro ülkemizde bile 120dolar civarı

Okumak İsteyebileceğiniz Benzer Konular

Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
0 Yanıt
292 Gösterim
Son İleti 23 Haziran 2006, 22:59:01
Gönderen: azureus
5 Yanıt
562 Gösterim
Son İleti 25 Ocak 2007, 01:30:17
Gönderen: Darkchild
11 Yanıt
767 Gösterim