TırnakMakası

Gönderen Konu: Nvidia 680i Yongasetli Anakart Karşılaştırması  (Okunma sayısı 1352 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı BigBrother

• TGForumz Yönetim
  • Yönetici
  • Tiryaki

• Etkinlik
    0%
    • Tom's Hardware Guide - Türkiye
Nvidia'nın uzun süredir beklenen, Intel Core 2 masaüstü işlemcileri için çıkarılan 680i yongasetinin resmi olarak duyurulmasının üzerinden bir aydan fazla zaman geçti. Diğer ürünlerin çıkmasını beklerken erken çıkan birkaç ürünü birinci bölüm olarak incelemeye karar verdik.

Bölüm 1 için tıklayın...

İleri seviye nForce 680i SLI yongasetini kullanan yeni ve daha geniş seçeneklere sahip modeller piyasaya çıkmaya başladı ancak beklediğinize değdi mi? Bölüm 1'de yaptığımız gibi üç yeni modeli başarım, hızaşırtma potansiyeli ve diğer özellikler bakımından karşılaştırıyoruz.

Bölüm 2 için tıklayın...
« Son Düzenleme: 06 Mart 2007, 15:16:54 Gönderen: BigBrother »
"Küçük beyinler insanlarla, sıradan beyinler olaylarla, büyük beyinler fikirlerle uğraşır..."
TGForumz Üyelik Sözleşmesi ve Kurallar

Çevrimdışı Nelson

• Onursal Üye

• Etkinlik
    0%
    • THG Türkiye
Ynt: Nvidia 680i Yongasetli Anakart Karşılaştırması, Bölüm 1
« Yanıtla #1 : 09 Ocak 2007, 16:19:18 »
Asus cidden güzel bir tasarımla beni etkilemeyi başardı. Asus'un özellikle yüksek başarımlı kartlar için ABIT referanslı soğutucuları kullanması ise karta ayrı bir hava katıyor. Ancak yazının da dediği gibi yarış henüz yeni başladı ve piyasanın diğer büyük oyuncularına ait kartlar yok. MSI, Gigabyte vs. gibi üreticilerin de üretecekleri 680i yongalı kartları da görmek gerek.

Çevrimdışı HumBaba

• Eski Kurt

• Etkinlik
    1%
« Yanıtla #2 : 09 Ocak 2007, 17:59:33 »
Daha piyasaya çıkmamış, kullanıcıların alamayacağı, yüksek fiyatlı anakartlar yerine, şuan piyasada bulunan ucuz ve pahalı sınıflarda bulunan Nforce 4/Ultra, 550/Ultra, Nforce 570/590; Intel P965 in farklı modellerinden,   bir karışım yapıp karşılaştırmanızı dilerdim. 680i SLI %0,1 i ilgilendiriyor ve ben bu karşılaştırmadan hiç bir şey anlamıyorum....Önemli olan şuan piyasada bulunan kartların karşılaştırmasını yapmak böylece kullanıcılara göstereceğiniz yol ve fayda çok daha fazla olacaktır.Aynen 2005 yılında yaptığınız gibi:
http://www.tomshardware.com.tr/motherboard/20050822/budget_and_premium-01.html

Örneğin şu kartların performanslarını merak ediyorum....

INTEL

MSI - P965 NEO-F -103$
INTEL - DP965LT -113$
ASUS - P5B -119$
GIGABYTE - GA-965P-S3 -139$
ABIT - AB9 -149$

AMD

GIGABYTE - M51GM-S2G - Gforce 6150
ABIT -KN9S - 83$ - NFORCE 550
MSI - K9N ULTRA-2F -94$ -NFORCE 570
ABIT - KN9 ULTRA -119$ - NFORCE 570
Memleketiniz?: Dünya/Güneş Sistemi

Çevrimdışı Nelson

• Onursal Üye

• Etkinlik
    0%
    • THG Türkiye
« Yanıtla #3 : 09 Ocak 2007, 18:41:45 »
Nvidia 680i SLI neden %0.1'i ilgilendirsin ki? Açıkçası performansı ile Intel 975X'in önüne geçen bir yongaseti. Ayrıca Nvidia tabanlı anakart kullananlar bilir ki Nvidia ekstra güvenlik vs. sağlıyor. SLI kurmayacak olsam bile yeterli parayla böyle bir anakart almak isteyebilirdim. Fiyat/performans daha sonra tartışılır çünkü herkes tüm kartlarını oyun masasına sermiş değil. Bunun için diğer büyük donanım üreticilerini bekliyor olmak lazım.

Çevrimdışı Evolve

• Eski Kurt

• Etkinlik
    0%
« Yanıtla #4 : 09 Ocak 2007, 19:06:20 »
acaba fiyatlar ne olacak özellikle slı modellerde fiyatlar uçuk olabilir diye tahmin ediyorum

Çevrimdışı HumBaba

• Eski Kurt

• Etkinlik
    1%
« Yanıtla #5 : 09 Ocak 2007, 19:58:37 »
şuan anakart satın alacak birisi için 680i nin hayalden uzak olduğu ve 180$ - 250$ gibi bir fiyat vermenin anlamının olmadığına dikkat çekmek istemiştim.

İleride anakart satın alacak birisi için bu gibi testlerin faydası tartışılmaz ama, bu gün için anakart ihtiyacı olacak bir tüketiciyi ilgilendiren karşılaştırmalarada yer verilmesi gerektiğini dile getirmiştim. Daha önceki testde de 180-250 $ lık SLI kartlar tanıtılmıştı,

bana göre 80-150$ aralığındaki kartlar daha sık incelenmeli. en azından aralara bir kaç tane ucuz kartlar sıkıştırılmalı testlerde...farkı görebilmemiz için...
« Son Düzenleme: 09 Ocak 2007, 20:00:25 Gönderen: HumBaba »

Çevrimdışı Nelson

• Onursal Üye

• Etkinlik
    0%
    • THG Türkiye
« Yanıtla #6 : 09 Ocak 2007, 20:07:44 »
İşin içine SLI veya CrossFire desteği girince anakartın fiyatının yüksek olması doğal. Sonuçta bu kartları high-enddiye tanımlamak ve diğerlerinden ayırmak gerekiyor. Herkese bu yüzden hitap etmiyor olabilir ama SLI kurmayı düşünmeyen birisi de pekala böyle bir anakart sahibi olmak isteyebilir.

Kıyaslama bakımından ucuz anakartların incelenmesi başka bir yerde olmalı diye düşünüyorum. Sonuçta kategori farkı var, tek fark yongasetlerinin başarımında belli olacaktır diye düşünüyorum.

Çevrimdışı HumBaba

• Eski Kurt

• Etkinlik
    1%
« Yanıtla #7 : 09 Ocak 2007, 20:22:00 »
Alıntı
Sonuçta kategori farkı var, tek fark yongasetlerinin başarımında belli olacaktır diye düşünüyorum.

:) doğru anladım mı: aynı yonga setine sahip iki anakartdan 200$ SLI olanıyla (her türlü bileşene sahip-2 firmware -2 ethernet-10usb-10 sata vs) 100$ (bir çok özelliği kırpılmış) olanı arasında performans-stabilite farkı aramaya gerek yok mu ?

edit: Bu sorunun cevabı benim hayatımı değiştirebilir dikkatli cevapla nelson :)
« Son Düzenleme: 09 Ocak 2007, 20:27:39 Gönderen: HumBaba »

Çevrimdışı Nelson

• Onursal Üye

• Etkinlik
    0%
    • THG Türkiye
« Yanıtla #8 : 09 Ocak 2007, 20:31:59 »
Onu demek istemedim :)

Aynı yongayı taşıyan ama sadece aralarında SLI veya CrossFire desteği sunan anakartların bu ekstra özelliğinin yanısıra yongaya göre ekstra güvenlik, araç vs. ve daha fazla bileşen (USB, FireWire sayısında artış gibi...) sunulabiliyor. Yani yukarıdaki örneğe göre iki anakart arasında zaten 100 dolar fark bulunmaz, ikincisi performans-stabilite farkı aramaya hiç gerek yok çünkü ek bileşenler (SLI ve CF dışında, onlar da SLI ve CF olarak kullanılmak şartıyla) aynı yongayı kullanan anakartlara ciddi başarım veya istikrarlı kullanım sunmuyor. Zaten aralarında ciddi farklar bulunsa neden aynı yonga kullanılsın veya bu o yonga üreticisi için sorun teşkil etmez mi?

Not: Elimden geldiğince dikkatli cevapladığıma inanıyorum, sırf senin için... :)

Çevrimdışı HumBaba

• Eski Kurt

• Etkinlik
    1%
« Yanıtla #9 : 09 Ocak 2007, 20:48:36 »
Alıntı
Not: Elimden geldiğince dikkatli cevapladığıma inanıyorum, sırf senin için... Gülümse

teşekkürler :)
benim sorumun cevabı nı son yanıtın içerisinde "evet" olarak görebiliyorum benim için büyük başarı :)

örnekle konuyu detaylandıralım isterim ...örneğin aşağıdaki aynı yonga ya sahip 2 kartı ele alalım...

MSI - P965 NEO-F - 103$ http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=1707
ASUS - P965 P5B DELUXE - 229$ http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=113

bu iki anakartın performansı ve stabilitesi benzer midir?
« Son Düzenleme: 09 Ocak 2007, 20:50:17 Gönderen: HumBaba »

Çevrimdışı Hamdi

• Meraklı
  • **

• Etkinlik
    3%
    • Tom's Hardware Guide - Türkiye
« Yanıtla #10 : 09 Ocak 2007, 22:01:10 »
İncelemelerde orta seviyeye yönelik anakartların daha çok yayınlanması gerektiği konusunda ben de hem fikirim. Ancak dikkat ettiyseniz THG Türkiye olarak kendi incelemelerimizi yapmaktan çok yurt dışında yayınlanan incelemeleri çevirmeye çalışıyoruz çünkü iş gücümüz şu anda sadece buna yetiyor.

THG'de yayınlanan incelemelerin ne kadar ayrıntılı olduğunun farkındasınızdır. İngilizce site bu incelemeleri 10-15 kişilik editör kadrosuyla yapıyor ve gelirleri bunun için yeterli. THG Türkiye'nin gelirleri ise siteyi ancak kendi ayakları üzerinde tutmaya yeni yeni başladı. İnceleme kalitesinden de ödün vermek istemiyoruz. Bu yüzden Türkiye pazarına yönelik kendi incelemelerimiz için biraz daha zaman geçmesi gerekiyor.

Gerekli çalışmaları yapıyoruz. Yakında anakart, işlemci veya ekran kartı gibi bileşenlerde olmasa da Tüketici Elektroniği (sayısal kamera, mp3 oynatıcı gibi) ve dizüstü bilgisayar incelemelerimize ağırlık vereceğiz.

Ayrıca çevirilerin de önemli olduğunu düşünüyorum çünkü bu tür ileri seviye ürünleri Türkiye'nin dünya ile aynı anda takip edebilmesi biraz da yaptığımız çeviriler sayesinde oluyor. Geçmişte pek çok yeni ve ilginç ürün THG Türkiye'de yayınlandıktan sonra Türkiye pazarına girdi.

Son olarka daha kapsayıcı içerik isteğinize katılıyoruz ve bunun için çabaladığımızı bilmenizi isteriz. Yılbaşı itibarıyla 2007 yılının THG Türkiye adına büyük değişiklikler getireceğini söyleyebilirim.  ;)

Sadece biraz sabır...

Çevrimdışı Nelson

• Onursal Üye

• Etkinlik
    0%
    • THG Türkiye
« Yanıtla #11 : 09 Ocak 2007, 23:02:34 »
Alıntı
Not: Elimden geldiğince dikkatli cevapladığıma inanıyorum, sırf senin için... Gülümse

teşekkürler :)
benim sorumun cevabı nı son yanıtın içerisinde "evet" olarak görebiliyorum benim için büyük başarı :)

örnekle konuyu detaylandıralım isterim ...örneğin aşağıdaki aynı yonga ya sahip 2 kartı ele alalım...

MSI - P965 NEO-F - 103$ http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=1707
ASUS - P965 P5B DELUXE - 229$ http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=113

bu iki anakartın performansı ve stabilitesi benzer midir?

RAID desteği dışında bu iki anakartın arasında ciddi bir fark olacağını sanmıyorum. Ya dediğim gibi olay yongasetinde bitiyor, maliyeti yükselten şeyler soğutma sistemi, RAID desteği, ses kartı vs... Ayrıca anakartların aynı segmentte olmadığını belirtmekte fayda var. Asus Deluxe anakartları genel kullanıcıdan çok uç kesime hitap eder bir şekilde piyasaya sürüyor. Zaten HumBaba bunları benden iyi biliyorsundur ;) Daha ne diyeyim :)

Çevrimdışı nforce680i

• Geçerken Uğradım
  • *

• Etkinlik
    0%
Ynt: Nvidia 680i Yongasetli Anakart Karşılaştırması
« Yanıtla #12 : 12 Mart 2007, 17:36:05 »
 >:Z Şahsen nVIDIA nForce 680i chipsetli anakart almaya karar versem kesinlikle ASUS Striker Extreme'i tercih ederdim demiyorum çünkü tercihimi bu anakart piyasaya çıkmadan yapmıştım......
Herkese önerim eğer overclock ve SLI meraklısı iseniz kessinlikle nForce 680i Chipsdetli anakart olarak ASUS Striker Extreme'i öneriyorum.....Eğer daha ucuza yüksek performanslı overclock imkanı ve CrossFire desteği sunan lüx bir anakart arıyorsanız size, ASUS P5B Premium Vista Edition'ı öneriyorum....Ben şuan iki anakart arasında kaldım.......İkisinden Birisini tercih etmek zonrundayım...

Arkadaşlara hatırlatayım; eğer ileri seviye bir anakart tercih ederseniz o anakartın markasının ASUS olmasına dikkat edelim.Nedenini hepimiz çok çok iyi biliyoruz, dünyada eşi görülmemiş tasarıma kaliteye ve hiçbir anakart üreticisinin şu ana dek yapmadığı birçok özelliği ASUS bizlere sunuyor..ASUS bu mükemmel özellikleri kullanmaya başlamasıyla diğer anakart üreticileride aynı teknolojik özellikleri anakartlarında bizlere sunmaya başlamışlardır......Buradan da anlayacağımız gibi ASUS en iyi anakart ve ekran kartı üreticisidir.... ;7/

semih.efendi

• Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : 12 Mart 2007, 17:46:33 »
>:Z Şahsen nVIDIA nForce 680i chipsetli anakart almaya karar versem kesinlikle ASUS Striker Extreme'i tercih ederdim demiyorum çünkü tercihimi bu anakart piyasaya çıkmadan yapmıştım......
Herkese önerim eğer overclock ve SLI meraklısı iseniz kessinlikle nForce 680i Chipsdetli anakart olarak ASUS Striker Extreme'i öneriyorum.....Eğer daha ucuza yüksek performanslı overclock imkanı ve CrossFire desteği sunan lüx bir anakart arıyorsanız size, ASUS P5B Premium Vista Edition'ı öneriyorum....Ben şuan iki anakart arasında kaldım.......İkisinden Birisini tercih etmek zonrundayım...

Arkadaşlara hatırlatayım; eğer ileri seviye bir anakart tercih ederseniz o anakartın markasının ASUS olmasına dikkat edelim.Nedenini hepimiz çok çok iyi biliyoruz, dünyada eşi görülmemiş tasarıma kaliteye ve hiçbir anakart üreticisinin şu ana dek yapmadığı birçok özelliği ASUS bizlere sunuyor..ASUS bu mükemmel özellikleri kullanmaya başlamasıyla diğer anakart üreticileride aynı teknolojik özellikleri anakartlarında bizlere sunmaya başlamışlardır......Buradan da anlayacağımız gibi ASUS en iyi anakart ve ekran kartı üreticisidir.... ;7/

Asus en iyi ve ekran kartı üreticisi deildir ......  8"p

Tanımın yanlış......

Çevrimdışı ricco

• Tiryaki
  • **

• Etkinlik
    0%
    • UnreaL Tournament Topluluğu
« Yanıtla #14 : 13 Mart 2007, 17:24:51 »
bayaa bi reklam kokuyor. üzerinde durmaya değmez.
http://www.unrealturk.com  Powered by Slackware Linux

Okumak İsteyebileceğiniz Benzer Konular

Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
5 Yanıt
885 Gösterim
Son İleti 13 Şubat 2007, 18:57:59
Gönderen: semih.efendi
1 Yanıt
222 Gösterim
Son İleti 19 Ekim 2007, 13:38:27
Gönderen: ckocabas
0 Yanıt