Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz

Duyurular:

Çoğunluğu BÜYÜK HARFLERLE yazılmış başlık ve iletiler okunabilirliği olumsuz etkilemektedir ve ilan bölümü dışında yasaktır, özen göstermenizi rica ederiz...

Gönderen Konu: ASUS M4A79T amd sistem boot olmuyor, görüntü gelmiyor  (Okunma sayısı 2005 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı oguzh4n

  • Geçerken Uğradım
  • *
  • İleti: 3
Merhaba arkadaşlar,

Pazar günü Vatan Bilgisayardan aşağıdaki parçaları satın aldım:

Phenom II X4 965 AM3 3.4GHz >İŞLEMCİ
M4A79T Deluxe AMD 790FX+SB750 AM3 DDR3 1600MHz(O/C) Anakart
4GB (2*2GB) Sector 5 Gaming DDR3 1333MHz CL9 Dual Kit Ram
HD5770 GDDR5 1GB 128Bit ATI DX11 Ekran Kartı
Aerocool PGS SERIES VX-R 600W MidT ATX SİYAH OYUNCU KASASI

Dün akşam sistemi kurdum ve çalıştırmayı denedim: işlemci fanı,ekran kartı fanı dönüyor ama ekrana görüntü gelmiyordu. PSU yu aç kapa yaptım, ramlerin birini söktüm,  denedim ve bios ekranı açıldı. Ama tam 15 saniye sürdü. Bios tan baktığımda işlemci fanı çok hızlı dönüyor ve ısısı 42 derece gözüküyordu. Sistemi kapadım tekrar açmayı denedim, yine açılmadı. İşlemci fanı hızlanıp, yavaşlıyor kartın speakerından seste gelmiyor. Güç kablosunu çekip ClearBios jumperını değiştirip sistemi  açmayı denedim, hemen açıldı. Bios ayarlarını bulamadığı için Bios girip default ayarları yükledim, işlemciye baktığımda 32 derece gözüküyordu. Sonra kaydedip çıktım, kapandı ama yine açılmadı.

Şimdi burda sorun ya psu da (psu kasanın üzerinde gelen highpower 600w), ya anakartta yada ramde (bu ramler corei7 için üretilmiş deniyor). Sorun sizce ne olabilir? Başına böyle bir olay gelen var mı? Ne tavsiye edersiniz?
Fikirleriniz benim için çok önemli, sistemi alıp çalıştıramamak tüm hevesi kaçırıyor. [sm=s20.gif]
Teşekkürler.

Çevrimdışı Zymenn

  • Sadık Üye
  • ***
  • İleti: 1,076
    • Kişisel Mynet Sitem
Ynt: ASUS M4A79T amd sistem boot olmuyor, görüntü gelmiyor
« Yanıtla #1 : 19 Ocak 2010, 11:50:34 »
Bence sorun ekran kartında. Hatta ekran kartı kablosunda bile olabilir. PSU veya Anakarttan kaynaklandığını düşünmüyorum.

Bir şey soracağım. Yeni topladığın bir sistem. Alır almaz da sorunlu. Vatan Bilgisayardan aldığında montaj ettirmedin mi orada?

Çevrimdışı ozcan_190

  • Sadık Üye
  • ***
  • İleti: 1,210
  • Ah ulan yaktin beni Moscow!
Ynt: ASUS M4A79T amd sistem boot olmuyor, görüntü gelmiyor
« Yanıtla #2 : 19 Ocak 2010, 13:48:47 »
hata sesi falan vermiyomu bip leme falan yokmu
+networking

Çevrimdışı Zymenn

  • Sadık Üye
  • ***
  • İleti: 1,076
    • Kişisel Mynet Sitem
Ynt: ASUS M4A79T amd sistem boot olmuyor, görüntü gelmiyor
« Yanıtla #3 : 19 Ocak 2010, 14:19:22 »
Evet bilgisayar açılırken çıkap bip sesleri hatanın kaynağını gösterebilir. Ama benim fikrim garanti koşullarına zarar vermeden yeni alınmış sistemi montaj servisinde (Vatan Bilgisayar) monte ettirmek.

Çevrimdışı beytekin45

  • Forum Aydını
  • ****
  • İleti: 6,133
Ynt: ASUS M4A79T amd sistem boot olmuyor, görüntü gelmiyor
« Yanıtla #4 : 19 Ocak 2010, 18:18:07 »
Öncelikle işlemci soğutucus yerine tam oturmuş mu onu kontrol etmek lazım. Eğer orada sorun yoksa ve sistem biosuna girilebiliyorsa -ki biosun açıldığı söylenmiş- biosa girip ram 1333 MHz ise onu 1066 MHz ye ayarlayıp ayarlar kaydedilip çıkılmalı. Birde kasanın içindeki tüm güç kablolaro kontrol edilip yerine takılmayan var mı yok mu kontrol edilmeli. Böyle durumlarda ya ankarta 4 pin güç bağlantısı yada ekran kartına bağlanan güç bağlantısı unutulabiliyor. Hepsi takılıysa düzgün takılmış mı diye kontrol edilmeli.
1-Ryzen5 2600, MSI B450 Gaming Plus, CORSAIR Vengeance 2x8GB DDR4 3000Mhz, SanDisk 240 GB, Gigabyte RX480, Dark Knight Kasa, Aerocool 730W, AOC G2778VQ 1920x1080 1ms/75Hz FreeSync "