Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz

Duyurular:

Çoğunluğu BÜYÜK HARFLERLE yazılmış başlık ve iletiler okunabilirliği olumsuz etkilemektedir ve ilan bölümü dışında yasaktır, özen göstermenizi rica ederiz...

Gönderen Konu: Linksys WAG325N Wireless-N ADSL2+ Gateway  (Okunma sayısı 7431 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı GuSel

  • Sadık Üye
  • ***
  • İleti: 1,102
Linksys WAG325N Wireless-N ADSL2+ Gateway
« : 25 Mayıs 2008, 04:34:50 »
Laptop alınca kablosuz bağlanmak ihtiyaç oldu. Linksys WAG325N Wireless-N ADSL2+ Gateway modemi kalitelidir nede olsa Cisco'nun yönetiminde bir firma diye 159+DeVe sem amca parasını da bayıldık (235 YTL).

Kardeşimde USB adaptör aldı kablosuz bağlantıyı (vede internet faturayı) paylaştık.  O0

Önce kardeşimin ardından dizüstü bilgisayarı kullanan eşimin şikayetleri başladı kablosuz bağlantı arada bir kopuyor diye. Sonrasında (kablo ile) LAN portundan bağlı olan benim sorunum baş gösterdi. 100Mbit olan port 1-2 saatlik yoğun kullanımdan sonra (online oyun/dosya indirme) 10Mbit hızına düşüyor. 2 ve 3 nolu portlarda böyle bir sorun olmuyordu ama linksys forumlarında diğer portlarda da sorun yaşayanların olduğunu okudum. 4 nolu portu ise deneme fırsatım olmadı.

MAC adres filtrelemeyi açmayınca kablolu bağlantı ile kablosuz bağlanan bilgisayarlar arası networkte kuramadım.  :-\
Bilmiyorum güvenlik sebebi ilemi böyle bir durum var. Son çıkan firmware güncellemesi de bir işe yaramadı.

Herşeyi sineye çekip kullanmaya devam ederim diyordumki WAG325N 2 gün önce dünyaya bütün ışıklarını kapadı. Bir kaç kez adaptörü söküp taktım bir ara canlanacak gibi oldu sonrasında tamamen gitti. Aşırı sıcak olduğundandır diye düşündüm soğumasını bekleyip tekrar denedim ama nafile.

İlk defa aldığım bir ürün bozulduğu için seviniyorum. Dün itibari ile servise verdim bakalım servisten sonra aynı sorunları yaşatacakmı.

Şahsi görüşüm; Linksys WAG325N Wireless-N ADSL2+ Gateway parasını haketmiyor.

http://forums.linksys.com/linksys/board/message?board.id=DSL&thread.id=4969
Sanma ki kalmayacak bu kubbede hoş sesin,

Yeter seni anmaya "Azab-ı Mukaddes"in!

Çevrimdışı ramirez

  • Kıdemli Üye
  • ***
  • İleti: 3,810
  • Hürgeneral :D
Ynt: Linksys WAG325N Wireless-N ADSL2+ Gateway
« Yanıtla #1 : 25 Mayıs 2008, 04:52:43 »
Hocam bende de aynı modemden var. 10Mbit bağlantı hızı problemini ben de yaşıyorum. 1 nolu porttan kullanıyorum. Diğer makine de 2 nolu porttan bağlı. 2 numaralı makinenin bağlantı hızına bakmadım. Diğer portları denemedim. Kablosuz modda bağlantı kopması falan yaşamadım hiç. Kablosuz bağlantıyı WMP300N ile sağlıyorum. Ayrıca kablosuz ile kablolu arasındaki ağımda da bir problem yok.
Pentium 233@266, 192mb SD-Ram, S3 Trio 4mb, 20gb Seagate, 52X LG, Creative AWE 64 (ISA), 15" LG Monitör, 200watt PSU  :)
 
{alt}


Çevrimdışı GuSel

  • Sadık Üye
  • ***
  • İleti: 1,102
Ynt: Linksys WAG325N Wireless-N ADSL2+ Gateway
« Yanıtla #2 : 25 Mayıs 2008, 13:11:40 »
10Mbit bağlantı problemi anlaşılan WAG325N - Linksys'in ayıbı. Düşünsene başıma gelecekleri, ben bu modemi kullanmadan önce işyerine de almayı planlıyordum. :o

Bu hatayı düzeltinceye kadar Linksys'in benden çekeceği var. Allah'tan eski modemimi atmamışım (Zoom X4 - soğukken çalışmıyor).  8"p
Sanma ki kalmayacak bu kubbede hoş sesin,

Yeter seni anmaya "Azab-ı Mukaddes"in!

Çevrimdışı ramirez

  • Kıdemli Üye
  • ***
  • İleti: 3,810
  • Hürgeneral :D
Ynt: Linksys WAG325N Wireless-N ADSL2+ Gateway
« Yanıtla #3 : 26 Mayıs 2008, 01:17:59 »
şimdi bağlantı için 3 numaralı portu denedim burada 100mbit bağlantı sağlandı. Ama gerçekten 1 numaralı portta 100mbit bağlantı olmaması Linksys'in ayıbı.
Pentium 233@266, 192mb SD-Ram, S3 Trio 4mb, 20gb Seagate, 52X LG, Creative AWE 64 (ISA), 15" LG Monitör, 200watt PSU  :)
 
{alt}


Çevrimdışı GuSel

  • Sadık Üye
  • ***
  • İleti: 1,102
Ynt: Linksys WAG325N Wireless-N ADSL2+ Gateway
« Yanıtla #4 : 06 Haziran 2008, 01:14:42 »
Modemi dün akşam teknik servisten aldım. Arıza yapan adaptörmüş meğer, değiştirmişler. Eski adaptör kare şeklindeydi şu anki ince bir şey. Her ikiside çin üretimi ya, neyse....

2 gündür 1 nolu ethernet portundan bağlıyım, 10mbit problemi şimdilik başgöstermedi.

@ramirez: Modemin elektriğini kesip biraz bekleyip açınca 10mbit probleminin (geçicide olsa) düzelmesi lazım.
Sanma ki kalmayacak bu kubbede hoş sesin,

Yeter seni anmaya "Azab-ı Mukaddes"in!

Çevrimdışı GuSel

  • Sadık Üye
  • ***
  • İleti: 1,102
Ynt: Linksys WAG325N Wireless-N ADSL2+ Gateway
« Yanıtla #5 : 06 Haziran 2008, 03:20:55 »
Şu an itibari ile Counter Strike: Source oyunundan çıktım ve 1 nolu port 10Mbit hızında.  >:Z ;7/
Sanma ki kalmayacak bu kubbede hoş sesin,

Yeter seni anmaya "Azab-ı Mukaddes"in!

Çevrimdışı ramirez

  • Kıdemli Üye
  • ***
  • İleti: 3,810
  • Hürgeneral :D
Ynt: Linksys WAG325N Wireless-N ADSL2+ Gateway
« Yanıtla #6 : 06 Haziran 2008, 20:01:22 »
Hocam bazen ilk bağladığımda 1 nolu portta 1Gbps hızını görüyorum ama kısa süre sonra 10Mbps'ye düşüyor. Modeme maksimum 100Mbps bildiğim kadarıyla. 1Gbps nasıl oluyor onu anlamadım ??? Zaten artık 1 nolu portu kullanmıyorum.

Bendeki adaptör dikdörtgenler prizması şeklinde ve çin malı :-\
Pentium 233@266, 192mb SD-Ram, S3 Trio 4mb, 20gb Seagate, 52X LG, Creative AWE 64 (ISA), 15" LG Monitör, 200watt PSU  :)
 
{alt}