Eski TV LG 42LA740S'de görüntü bozulması sorunu var. TV'yi açınca 10-15 dakika sorunsuz izliyorum, sonra birden ekranda çeşitli kalınlık ve renklerde dikey çizgiler bütün ekranı kaplayan şekilde çıkıyor. LG Kartal yetkili servisi Güven Elektronik ile konuştum, panel sorunu oldugunu ve tamir için fabrikaya gitmesi gerektigini söyledi. 700 - 1100 TL civarı bir masrafı olacagını söyledi ve %80 tamir olur dedi. Bu sorundan önce de zaten açık mavi ve beyaz renklerde bazen kısmı renk bozulması sorunları yaşıyordum. Bunun sebebi de bir dönem haftada bir hafif nemlendirilmiş peçete ile ekranın tozunu almam. Yani panele sıvı temas ettiriyordum ve bunun zararlı oldugunu bilmiyordum.
TV'yi yaklaşık 4 metre gibi bir mesafeden izliyorum. 42 inch TV sanki biraz küçük gibi gelmeye başladı. Bir dönem piyasada 45-46 inch civarı TV'lerde vardı ama artık bunlardan pek bulunmadıgından ben de 49 inche yöneldim. Linkini verdigim 49 inch LG'yi tarama hızının yüksek olması nedeni ile begendim (1000 hz). Yoksa muadillerine göre fiyatının yüksek oldugunu biliyorum. Yüksek tarama hızı olan modellerin fiyatı da tuzlu oluyor maalesef.
Tamir işlerden anlayan tecrübeli bir tanıdıgınız varsa sizden numarasını alıp kendisi ile görüşmek isterim.